nachtje weg met kinderen, hup hotel
Review, uitjes met kinderen, Vakantie

Hup Hotel Mierlo – Kindvriendelijk en sportief!

Een nachtje weg – Het is zaterdagmorgen wanneer we de koffers pakken voor een bijzonder weekendje weg. Of eigenlijk moet ik zeggen een nachtje weg. Nog diezelfde middag zouden we aankomen in Reusel om Sinterklaas te ontmoeten..

Een nachtje weg met kinderen

Op het werk van manlief in Reusel, de standplaats van het transportbedrijf, zorgt de Sint met zijn pieten voor de eerste verlegen blikken op de gezichtjes van onze meisjes. We genieten van de gezelligheid in en rondom de kantine waar ik af en toe word opgeschrikt door een flinke por in mijn zij..

“Mamaaaaa, gaan we al naar het hotel.”

HUP Hotel in Mierlo

Met een frietje uit de frietkar achter de kiezen (én bepakt met cadeautjes) lopen we richting de auto. We zetten koers richting het HUP hotel in Mierlo waar we zijn uitgenodigd en (gezien de afstand en het tijdstip voor de meiden) met liefde een nachtje vertoeven. Goed excuus natuurlijk, nachtjes weg i.v.m. reistijd!

De eerste indruk op de website maakt me enthousiast. Het geheel lijkt kindvriendelijk en sportief. Hoog tijd om dat uit te testen. Was het écht een aanrader?

Het is laat wanneer we het hotel binnen komen lopen. Het ontvangst is alles behalve standaard. Ik zie spelende kinderen bij een reusachtige glijbaan die de bovenverdieping met de begane grond verbind. Ik zie enthousiaste tieners rond pouletafels, groepen vrienden borrelen en gezinnen rondom de bar een avondsnack nuttigen. Achter de balie worden we met een glimlach ontvangen. Onze kamer wordt gewezen en we besluiten eerst onze koffers boven te zetten voor we alvast even op verkenning gaan.

review Hup Hotel - mierlo

Een CLUB BASE, ROOM, FAMILY of XXL

We boeken een CLUB-ROOM omdat de familiekamers zijn bezet. Het mag de pret overigens niet drukken want naast ons bed staat er een grote uitgeschoven slaapbank klaar voor de kleuter en uiteraard is er ook aan de peuter gedacht. Ondanks de vele gecreëerde slaapplaatsen is er nog genoeg plek voor een groot bureau, een koffiehoekje, een minibar, ruime badkamer (met bad en douche) en uiteraard een kastenwand met zitje.

Het sportthema zie je overal terug. Door het gebruik van tapijt bijvoorbeeld dat je doet denken aan de gymzaal. Maar ook leuke quotes aan de muur, een basketbalnet boven de prullenbak, een turnrek in de badkamer, een fitnessbal als extra stoel en ga zo maar door. De kinderen kijken hun ogen uit. Wij ook.

Tijd om het Hup Hotel verder te ontdekken..

De lift brengt ons een aantal verdiepingen terug naar beneden waar we stuiten op een reusachtige gele ballenbak. Niet veel later liggen we erin, dat begrijp je. We vervolgen onze weg langs de gezellige aankomsthal en de imposante glazen schuifdeuren die het hotel met de sportfaciliteiten weet te verbinden. Een trapveldje, sportveld, minigolf en zwembad, fitnesszaal, bowlingbaan, squash, monkeytown en indoor trampolinepark. Er is zelfs kinderopvang, enig natuurlijk voor wie echt even de fitnesszaal wil betreden zonder draagzak of buggy.

Slapen in een hotel

We boeken een late check in/check out wat betekent dat we pas om 18.00 hoeven uitchecken. Genoeg tijd dus om de volgende dag op ontdekking te gaan.

Tijd voor de meisjes om na een drukke dag naar bed te gaan. En waar wij uren eerder nog een plannetje smeden (om met babyfoon samen aan de sportbar wat te gaan drinken) klinkt er al snel een luid gesnurk van vader én dochters. Ik bedenk me geen moment. Scoor een smoothie én ijs en ga moederziel alleen (heerlijk natuurlijk) in de sportbar zitten waar ik rond de klok van 21u geniet van een gezellig deuntje. Eenmaal boven aangekomen giet ik het bad vol met water en een flinke lading showergel en kom ik tot rust. Nu kan het.

nachtje weg met kinderen, hup hotel

De volgende morgen staan de meisjes om half 6 op. As usual. We duiken opnieuw de gele ballenbak in en met knorrende buikjes schuiven we om 07.00 uur aan in het “HUP EET”. We zwemmen, we bubbelen en we roetsjen als klap op de vuurpijl nog even de glijbaan af in het inpandige Monkeytown waar je als gast van het HUP hotel gebruik van mag maken.

Vol indrukken en met een lading enthousiasme pakken we de koffers, chillen we nog één keer in badjas op bed en vervolgen onze weg naar huis. Buiten bedenk ik me dat we geen stap buiten het hotel zijn geweest..

Betekent maar één ding. We komen terug, zeker wel!

Meer vakantietips? Lees hier verder.

Met wie zou jij hier graag eens een bezoekje brengen?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Patricia | VlaamsKijken 30 november 2019 at 06:15

  Wat een gaaf hotel! Daar wil ik ook wel heen. Met man en peuter natuurlijk.
  Patricia | VlaamsKijken onlangs geplaatst…Kerst vier je met WithLove & VlaamsKijken (WINNEN!)My Profile

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.