Baby, zwangerschap

Reactie van grote zussen

Verward scheuren ze het papier open. Een speen? Klinkt er laconiek. Ik zie dat ze er geen raad mee weten. Vragend kijken ze ons aan terwijl we vermoedelijk verwachtingsvol met twee paar puppy ogen veelste blij hun kant uit kijken.

Wat lees je daar?

Lees eens iets, gaat manlief verder. Vertwijfeld leest de oudste dochter de woorden vanaf het lijstje voor. ” Hoera twee grote zussen, stt ons geheimpje”. Grote ogen vanaf de blondie lijken de link al te leggen. Stil kijkt ze om zich heen. Aanschouwend en in zichzelf opnemend vooral, alles wat zich ter oren komt. Op hetzelfde moment haal ik de echo uit mijn broekzak om brownie nog eens mee te laten raden. Van wie is dit? vervolg ik. Van wie? Herhaalt de oudste dochter.

Van jou??!

Vol ongeloof en voorzichtig vraagt ze; ..van jou? Ik knik. VAN JOU? Totaal verward duikt ze naar achter in de kussens van de bank, de echo van zich af gooiend. Lachend vervolgd ze. Dit kan niet! Jij?! JIJ?! De blondie vliegt om mijn nek. Daarna de brownie. Ik kan het niet geloven roept ze. Ik ook niet klinkt er al knuffelend op diezelfde bank. We lachen, verwonderen en verbazen.

We vervolgen het nieuwtje met een kers op de taart. Over een uurtje zitten we samen rondom de echo. Jullie mogen mee van papa en mama, want jullie worden immers grote zussen. Die middag roepen ze leuzen.. Over het grootste geheim ooit, over ongeloof, over een te bedenken complot en de liefste mensen vertellen. Over dromen en helpen. Over taakverdeling en ultra grote zussen dingen. Over een mini in huis. En troostende armen genoeg. Liefde vooral. Overvloedig veel liefde. De rest komt allemaal later.

Omhelzing en tranen van geluk

Die avond na de echo van 8+ weken vertellen we het beiden gezinnen met bordjes die we lieten maken. ” uitnodiging, beschuit met muisjes, september 2023. ” Er volgt een avond vol omhelzing en tranen van geluk en ontlading..

From my motherswomb you have chosen me. Love has called my name.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.