Fleur, priori autostoel, mama van dijk review, mamaloesbabysjop
Baby, Moederschap, Review

De perfecte autostoel voor een lage prijs – Maxi Cosi Priori, Tobi of Axiss?

Wanneer is het tijd om de overstap te maken naar een nieuwe autostoel? Vanaf hoeveel maanden mag dat? Ik zie mezelf nog zitten, scrollend tussen de pagina’s vol met autostoelen op het moment dat de voeten van Naomi met tien maanden gezellig buiten haar eerste maxi cosi bungelde. Waar moest ik op letten? Wat maakt een stoel veilig? En mag hij er alsjeblieft ook nog een beetje leuk uit zien?

Priori, Tobi of Axiss

Misschien was de keuze makkelijker als de keuze niet zo reuze was. Het verschil in prijs maakt het er niet veel gemakkelijker op. Was de stoel van á 200 euro beter? Die van 250 euro veiliger misschien? Voldeed de autostoel van 90 euro eveneens aan de richtlijnen? Ik kwam uiteindelijk allereerst bij de anwb terecht. Waar je overzicht vind in welke categorie je moet zoeken. Ik kies al snel voor het bekende Maxi Cosi merk maar twijfel nog een tijdje tussen de priori, tobi en axiss stoel. Vandaag zet ik de stoelen op een rij en vertel ik je over mijn ervaringen met de Maxi Cosi Priori SPS (Side Protect System – beschermd je kind ook aan de zijkanten).

Maxi Cosi Priori vs. Tobi

De Maxi Cosi Priori is in van bovenstaande drie de meest eenvoudige, de stoel heeft weinig poespas, gewoon een degelijke variant met prachtige looks en een goede prijs net onder de 100 euro. De Tobi geeft het gevoel je kindje net iets meer comfort te geven. Hij is voorzien van een extra lekkere hoofdsteun en van gordels die zichzelf open houden. Beide type stoelen hebben een slaapstand (de priori heeft daarin 4 standen en de Tobi 5). Beiden te gebruiken vanaf 9 maanden. De Tobi is wel een stukje duurder en is te koop voor á 175 euro

Maxi Cosi Axxis

Tussen de Priori en de Tobi zijn er in mijn ogen verder weinig verschillen. Twee prachtige stoelen waarbij de Tobi je dan wellicht iets meer comfort geeft. De Axiss daarentegen geeft een belangrijke extra optie. Voor wie houd van praktisch en makkelijk vind in deze stoel waarschijnlijk alles wat hij/zij nodig heeft. De stoel is namelijk draaibaar. Zo buig je je niet langer over je kindje heen bij het vastzetten of losmaken in de auto maar zet je de stoel in een handomdraai naar je toe gericht. Alhoewel dit soort snufjes mij als muziek in de oren klinken doet het prijskaartje dat daarbij hoort dat niet.

Fleur, priori autostoel, mama van dijk review, maxi cosi priori, maxi cosi tobi, maxi cosi axxis, mamaloesbabysjop

Onze keus werd uiteindelijk gemaakt voor de Maxi Cosi Priori SPS. Een stoel die straalt in zijn eenvoud. In het bezit is van goede reviews en voorzien is van een zacht en vriendelijk prijskaartje. Ondertussen staan er niet één maar twee van deze stoelen te pronken op de achterbank van onze stationbak. En dat kan maar een ding betekenen, toch? Wij zijn enthousiast! En de meisjes ook! De Maxi Cosi Priori, een bekend merk met kwaliteit en een goede prijs. Een dikke aanrader.

Welke autostoel gebruik jij voor je kind(eren)? Heb jij toevallig wel gekozen voor een stoel met de leukste snufjes of de mooiste looks, met leopard print of roze met witte stippen misschien? We zijn natuurlijk razend benieuwd naar jullie ervaringen.

-x- Mama van Dijk

Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Mamaloesbabysjop.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.