barneveld, springkussenfestijn, review, mama van dijk
Dreumes, Peuter, Review

Springfeestje

Mijn schattige meisjes zijn in real-life eigenlijk twee wolven in schaapskleren. Want alhoewel tutuutjes ze prachtig staan en ze inmiddels bij het zien van een camera de meest grappige poses aannemen banjeren ze het liefst in blote kont naar buiten om in de regen in de modder te stampen. We hebben er een tijdje over nagedacht maar maakte laatst dan toch een beslissing..

Springkussenfestijn

Het was rond de verjaardag van Naomi dat Eddy Melissen van Sensationair ons uitnodigde voor het springkussenfestijn in Barneveld. In de vroegte maakte ik de meisjes spring-klaar en rond de klok van 09.00 waren we dan ook al aanwezig bij het festijn. Als een van de eersten lopen wij die morgen de reusachtige zalen binnen vol springkussens. Mijn meisjes kijken de ogen uit en springen er alvast vrolijk op los.

Een groot succes

“Mam, ik vind dit leuk!”, hoor ik haar roepen vanaf de glijbaan, langs een opgeblazen koe, waar de hypermobiele beentjes van mijn oudste dochter met een natuurlijke zwaai de lucht in worden gegooid. “Whiieeeee”, gilt ze erachteraan. Ik neem plaats aan de tafeltjes terwijl ik van een afstandje mee geniet. Mijn jongste dochter is overigens not amused van die keuze en nodigt me met haar hele lijf uit om mee te gaan. Niet veel later waan ik me op het apenkussen, ga ik over op de haaienvariant en beland ik uiteindelijk in de ballenbak waar het kind in jezelf al snel naar boven komt.

De gigantische zaal voor de oudere kindjes sla ik met mijn dreumes en peuter over. We maken slechts een rondje om te kijken en nemen daarna wederom plaats in de zaal speciaal voor de jongsten. Na twee uur springen wurm ik de meisjes in de jassen terwijl ik twee dikke tranen moet wegvegen bij peuterlief. We gaan naar huis lieverd!

Een eigen springfeestje

Tijdens de lunch vraagt dochterlief op haar meest schattige toon; “Mam. Doen we snel weer zo’n springfeestje?” Die middag als de meisjes in bed liggen neem ik een besluit terwijl de eerste zonnestralen de tuin een beetje aangenamer maken. Die trampoline moest er maar eens komen.

En toen was het eindelijk zover. Na een x aantal kinderlijke gesprekken met peuterlief over centjes en sparen kopen we een trampoline voor onze eigen springfeestjes in de tuin. Op instagram zag je al diverse foto’s voorbij komen. En alhoewel het in de vrieskou nog echt een beetje minder leuk is verlang ik nu al naar de zomer waar de geur van vers gras en het geluid van buitenspelende kindertjes op ons wachten.

Lancering in de struiken

Vanuit mijn stoel binnen kijk ik die middag naar mijn springende meisjes. Het is fijn om ze even zelf te kunnen laten gaan, denk ik nog. Na slechts twee minuten in mijn persoonlijke loslaat proces hoor ik buiten een eerste gil. “Help, waar is fleur”, roep ik naar buiten terwijl peuterlief vrolijk door springt. “Daar” wijst ze enthousiast. Ik zie slechts twee kleine bruine voetjes uit de struiken naast de trampoline uitsteken. Ik sprint naar buiten waar ik mijn dreumes inmiddels huilend tussen de planten vandaan gris. De modder klop ik van haar tutuutje af.

Stiekem lach ik. Oh-Oh. Mijn wolfjes in schaapskleren. Of moet ik zeggen varkentjes.. 

Zijn jullie kinderen ook zo fan van springen? Sensationair organiseert een paar keer per jaar een waanzinnig festijn in (onder andere) Barneveld.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.