lijnen, fitmom, afvallen, mamablog, mama van dijk, overgewicht, gezond eten, koolhydraatarm, sporten, christelijke mama, bootcamp, training, hardlopen
MAMA.lijnt

MAMA.lijnt – Afvallen, het begin

Op Facebook deed ik al een aankondiging. Ik zou vorige week mijn eerste bootcamp gaan volgen. Klaar om afgemat te worden liet ik je met trots mijn outfit zien die ik wederom onder het stof vandaan moest halen. Dat ik de nacht die volgde met een dochtertje met (uiteindelijk toch) een oorontsteking zat kon niemand voorspellen. Die ochtend zit ik om 09.00 met zwarte kringen onder mijn ogen bij de huisarts. En niet bij mijn eerste bootcamp..

Van uitstel komt afstel? Toch niet. Oppas, check. Outfit check. Dag lieve kinders. Mama gaat even flink afgemat worden. Een dikke natte kus volgt. En daar ga ik dan. Het is dinsdagochtend. Met zin, maar toch ook een beetje lood in de schoenen. Hoe zou mijn lijf reageren op een eerste uur sporten na geboorte van onze  jongste dochter? Zou ik het trekken om maar niet te spreken van mijn elastische bekkenbodemspieren? Zou ik weer plezier krijgen in het sporten? Zou het niet de beste stap zijn om mijn MAMA.lijnt “project” extra te laten slagen? Om 09.00 kom ik aan bij de parkeerplaats van het bos. Ik zie de club fanatiekelingen al staan. Glimlachend bedenk ik me dat dit mijn laatste kans is om nog door te rijden, de bocht mee, om richting de uitgang een beetje extra gas te geven. Wilde ik dit echt? Ik besloot ervoor te gaan.

Naamgenootje, Wilma, heet direct welkom. De enthousiaste en vriendelijke groep sportievelingen ontvangen me eveneens. Als fanatiek sporter leid Wilma Kamp de groep. Of het lijden werd? Absoluut. Maar, men. Wat was het lekker. Na een flinke portie zweet, het aanspannen van spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had en een gehijg van jewelste vervolgen we onze weg naar huis. Mama van Dijk had het geflikt. Mijn eerste bootcamp training zit erop. En wat was dat lekker!

Terwijl mijn kuiten al hevig branden op weg naar huis vraag ik me verwonderd af hoe ik in vredesnaam morgen uit bed zal stappen. Ik daag je uit lieve mama’s! Doe je mee?

PS: Nu jij dit leest wurm ik misschien wel mijn iets te dikke billen in mijn iets te kleine sportoutfit. Klaar voor mijn volgende bootcamp. Knallen maar!

Bron foto: Pixabay

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Fipronil Affaire, nieuws uit de "kippenhoofdstad" - Mama van Dijk 10 augustus 2017 at 06:01

  […] rij voor mijn twee wekelijkse bootcamp uurtje het dorp uit, een trieste gewaarwording onderweg bij de aanblik van een lege kippenstal valt […]

 • Reply Blog: Fipronil Affaire, nieuws uit de "Kippenhoofdstad" - pluimveebedrijf.nl 25 maart 2021 at 11:35

  […] rij voor mijn twee wekelijkse bootcamp uurtje het dorp uit, een trieste gewaarwording onderweg bij de aanblik van een lege kippenstal valt […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.