kinderbijbel gezocht, voor jonge kinderen, kinderbijbel kiezen, christelijke mamablog,
geloof, Review

De zoektocht naar een kinderbijbel voor jonge kinderen

Het is 4 december ’19 als ik op instagram stories een berichtje post rondom mijn persoonlijke zoektocht naar een geschikte kinderbijbel voor jonge kinderen. Ik startte een klein onderzoekje en vroeg jullie om advies én die kreeg ik. Binnen no time vulde mijn inbox zich met jullie favoriete kinderbijbels en de leeftijd van jullie kinderen.

Resultaten

De resultaten kwamen al eerder online op instagram maar vandaag neem ik je mee in mijn verdere zoektocht en de bijbel die we inmiddels hebben aangeschaft. Het werd de prentenbijbel van Marijke ten Cate. Onderstaande bericht met de uitslag kwam op instagram dus al eerder online. Daar schreef ik;

Instagram topic

“Na mijn vraag vanmiddag in de stories rondom mijn zoektocht naar een mooie gave kinderbijbel kreeg ik gigantisch veel reacties. Welke kinderbijbel gebruik jij? En hoe oud zijn jouw kindjes? Deel hier vooral ook jouw enthousiasme en vragen.

WAUW. Allereerst echt even een dikke vette shout out naar al jullie reacties. Gaaf om ieders boekenkast losgetrokken te zien worden en overspoeld te worden met waardevolle tips. Het was makkelijker geweest hiervoor de stories te gebruiken maar helaas, die werkt niet mee. Omdat ik zie hoe velen van jullie in dezelfde zoektocht zitten krijg je hier nu een kort overzicht en ga ik aan de slag met een artikel voor Mamavandijk.nl zodat je dit alles nog eens kunt teruglezen.

Aanraders

Vanaf 0 jaar . Vanaf 0-2 jaar lezen velen van jullie nog losse kleine boekjes. Zoals wij dat ook deden. Raadpleeg je plaatselijke chr. boekwinkel voor een overschot aan dit soort fantastische boekjes.

Vanaf 2 jaar. Massaal bevelen jullie de Kijk en Luisterbijbels (3 series) aan van Laura Zweverink met daarbij ook de kerstuitvoering ” Het koningskind geboren. Ook de prentenbijbel van Marijke ten Cate, een grote prachtige bijbel bomvol verhalen, bestaande uit meerdere pagina’s voor één verhaal, is favoriet..

Vanaf 4 jaar. Veel minder gehoord maar met iets meer tekst is de ” Luister maar bijbel”. Meer dan honderd verhalen ,bekend en onbekender, nemen je mee de bijbel door. Deze is overigens lang door te lezen. Net als de (door jullie veel geprezen) Samenleesbijbel die het bijbellezen met o.a. vragen heel interactief maakt. De grote bijbels “luister maar” en de “samenleesbijbel” worden door jullie gelezen vanaf zo’n 4 jaar. .

Vanaf peuter/kleuterleeftijd bevelen jullie ook de Kijkbijbel aan van Kees de Kort. En vanaf kleuter richting tiener leeftijd lezen jullie geregeld de “bijbel voor jou” en “mijn eerste bijbel”. Zelf zag ik zojuist nog een berichtje over de Nieuwe kinderbijbel bij de HSV. Deze laatste heeft me ook aangenaam verrast.

Welke kinderbijbel gebruik jij? ❤? ”

De prentenbijbel van Marijke ten Cate

Na een bezoekje aan de plaatselijke christelijke boekhandel, en jullie tips in mijn achterhoofd, kocht ik uiteindelijk de prentenbijbel van Marijke ten Cate. Het is een waanzinnig mooie grote bijbel met gave illustraties. Met 36 verhalen is het niet de meest complete bijbel maar het geeft wel een heel mooie reis de bijbel door voor jonge kinderen. Voor zowel dochterlief van 2 als dochterlief van bijna 4 vind ik hem erg geschikt.

Omdat ik rekening wilde houden met Fleurs jongere leeftijd koos ik voor een niet te moeilijke variant. De kinderen vinden het inmiddels een feestje om op de bank te ploffen voor een mooi verhaal of aan tafel op schoot mee te kijken en hangen aan mijn lippen. Het leuke vinden ze met name dat een verhaaltje uit de losse boekjes nu een echt groot verhaal geworden is. Met soms wel 8 pagina voorzien van grote platen en kleine stukjes tekst voor één verhaal. Van genesis tot openbaring, van de schepping van de wereld tot een wereld die nieuw zal worden. Ik vind het zo gaaf om de kinderen deze verhalen voor te mogen lezen! Wauw!

Bestel ‘m hier of bij de chr. boekhandel in de buurt

Ben jij benieuwd geworden, wil je inkijkexemplaren zien en/of online vergelijken? Neem dan hier een kijkje. Koop jij via Mamavandijk.nl iets op Bol.com? Dan betaald onze samenwerkende partner Bol.com Mama van Dijk commissie. Geld verdienen met bloggen? Je las er hier al eerder over.

Hoe oud zijn jouw kinderen? Welke kinderbijbel is jullie absolute favoriet?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Erik Spriensma 11 december 2021 at 20:47

  Dag mama van Dijk,

  leuke website heb je. Ik kwam al meerdere keren op de deze pagina uit inzake kinderbijbels.

  Afgelopen maand heb ik mijn eigen Verwonderbijbel mogen ‘lanceren’ Wat eerst begon als een leuk cadeau voor mijn eigen kinderen, is uitgegroeid tot een iets groter project; een kinderboek ontwikkelen, uitgeven en verkopen.

  Ik verwijs graag naar onderstaande websites voor uitleg over mijn ontwikkelde kinderbijbel, ik krijg er zeer leuke reacties op. Er is ook een goed doel (Compassion) aan gekoppeld.

  https://dekrantnieuws.nl/de-verwonderbijbel-een-prachtig-vormgegeven-bijbelverhaal-voor-kinderen/
  http://www.verwonderbijbel.nl

  Ik hoop dat ik je kosteloos een exemplaar mag toesturen, en zou het leuk vinden, als de bijbel wellicht een vermelding kan krijgen op je pagina van zoektocht naar een kinderbijbel. \

  Hartelijke groet, Erik Spriensma
  Erik Spriensma onlangs geplaatst…Avond4daagse en Klaverbladtocht verder onder vlag Roden Fit & GezondMy Profile

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.