Wat is er na de dood? Een ontmoeting van je leven? Vandaag op Mamablog mama van dijk, christelijke mamablog
geloof

Ben jij klaar voor dé ontmoeting van je leven?

Twee jaar geleden een oma, vorig jaar een (schoon)vader, afgelopen weekend opnieuw een oma. Eens houd het leven op. Ook het leven van jou en mij. En dan op deze vrijdagmorgen een vraag, een binnenkomer, waar je wellicht nog helemaal niet over nadenken wilt..

Vandaag staan wij aan het graf van een oma, een moeder, een vrouw, een zus, ..een overgrootmoeder. Ik heb even getwijfeld of ik juist op deze dag dit artikel kon publiceren. Is het taboe? Word er überhaupt over gesproken? Wat is er na de dood? En een ontmoeting van je leven?(!)..

En toch neem ik je vanmorgen mee in die vraag op deze vrijdagmorgen in de rubriek Geloof. Een onderwerp dat in mijn ogen altijd, op elk moment, liefde mag krijgen. Want de dood hoeft geen angst te zaaien. Na die dood, wacht er iets onwaarschijnlijk moois en ik kan niet anders dan daarover delen.

Lees ook: De bruidegom is onderweg

In Zijn aanwezigheid

Ik geloof dat wanneer je hier Jezus wilt volgen, je na de dood in Zijn aanwezigheid mag zijn. Een paradijs die mooier moet zijn dan je wildste dromen een sfeer die beter aanvoelt dan het allermooiste bruiloftsfeest.Het houdt me bezig, in deze jaren van afscheid misschien meer dan ooit. Wanneer is het de tijd? Wanneer is het mijn tijd? Terwijl ik opkijk naar de hemel zie ik een glinstering in de lucht. Met lichtstralen zo fel, zo overweldigend, zo waanzinnig mooi. Wat zou daarachter schuilen?

En terwijl mijn gedachten zich vullen over dat waanzinnige schouwspel aan de hemel vult mijn hart zich met een aanbidding. Oh Heer, wanneer ik hier al zo intens mag genieten van die schoonheid. Hoe mooier nog, zou het zijn aan die andere kant? Straks..

Ik denk terug aan het moment met een cliënt tijdens mijn werkperiode als Verpleegkundige in de wijk. Wanneer de strijd tegen kanker verloren lijkt, zeggen we gedag. Er volgt een intense omhelzing en een stel liefdevolle woorden. Op haar kaart lees ik niet veel later een puur loflied met innige woorden.. ” tot aan de overkant. ”

Ik geloof in Zijn tijd.

Hoe kun je? Je hebt geliefden begraven, al zoveel afscheid moeten nemen? Als controlfreak heb ik de dingen maar wat graag in de hand. Maar de dood, de dood komt nooit gelegen. Eerder zomaar uit het niets. Het doet me des te meer beseffen nu te genieten, een licht te zijn voor de mensen om mij heen. En terwijl ik stiekem bid om een kijkje in de hemel vraag ik er stilletjes achteraan: Heer, mag ik voorlopig nog een hele poos een licht zijn. Hier, stralend met Uw licht in deze soms zo grijze wereld, dichtbij hen die mij lief zijn. Maar bovenal middenin de wereld..

En dan als mijn tijd is gekomen, mag er een feest komen vol liefde, licht en aanbidding. Mag er een traan zijn maar bovenal een grote glimlach. Want op die dag.. ..sta je oog in oog met Jezus. Volmaakt, nieuw. ..Op die dag.

Openbaring 21 v 5: Zie, ik maak alle dingen nieuw.

Ben je klaar voor die ontmoeting met je schepper?
Tot aan die dag, is dit de plek waar jij mag stralen met Zijn licht.

Gebed:

“Heer, vandaag wil ik opnieuw de keuze maken om u te volgen. Open mijn hart, mijn ogen, voor uw overweldigende liefde. Breng mensen op mijn pad, zodat uw Licht schijnen zal. Volmaakt. Nieuw, op die dag.. ”

Ga op weg..  be the Light!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Emma 22 februari 2019 at 09:52

    Wat een mooie intense blog…
    Veel sterkte vandaag, en ook in de toekomst om het gemis van oma hier op aarde te dragen.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.