bruidegom, christelijke column, mama van dijk
geloof

De bruidegom is onderweg

Zoals inmiddels vaker gebeurt in Huize van Dijk valt er af en toe iets uit elkaar van ellende. Maar, echt daar is geen woord aan gelogen. Neem bijvoorbeeld de paspop op zolder die mijn bruidsjurk in al zijn schoonheid moest tonen. Hij bezweek na de zoveelste verhuizing. En dus vouwde ik heel even mijn bruidsjapon op in bijgeleverde tas van de boetiek vanwaar ik hem jaren geleden meenam.  Helaas bleek onze kat benieuwd naar de inhoud en scheurde de zak. Om er even later een flinke kattenstraal tegenaan te sproeien. Ik geloof dat hij hiermee wilde zeggen dat ik van hem ben. Een soort onderlinge band. Een bezegeling. Toen ik dat ontdekte was mijn band met de kater, beter bekend als Floyd, wel wat geschaad. Na de bezegeling vloog hij dan ook met dezelfde flinke straal het raam uit. Nouja, een soort van dan.

Als nieuw

Omdat ik opzag tegen de stomerijkosten gooide ik destijds mijn bruidsjapon voor een kattenwasje mijn wasmachine in waarna hij verrassend genoeg als nieuw de trommel uitkwam. Zonder enige schade. Sindsdien hangt hij aan een wit gekleurde stevige kledinghaak aan de deur van het washok. Niet de meest perfecte plek, wel de meest treffende. Die jurk en ik, we zien elkaar elke dag, nog steeds graag.

Mijn handen glijden zachtjes over de knoopjes en pareltjes, de sluier en het verfijnde kettinkje. Ooit, voor mijn zoektocht naar een jurk, stond er een andere vrouw in te stralen. Maar dat mocht niet zo zijn, mijn prachtige jurk werd door een afgelaste bruiloft ingeleverd. En dus kende deze japon een bijzonder verhaal, al voor ik het aantrok. De jurk kreeg een nieuwe kans te shinen op de meest waanzinnige dag van mijn leven. De dag waarop ruim 6 jaar geleden de basis gelegd werd voor Huize van Dijk. Onze trouwdag.

Bruidegom

Kun je  in gedachten teruggaan naar het moment waarop je met klamme handjes wachtte op je bruidegom? Het moment dat de bel ging, de deur open zwaaide? Weet je nog welke kriebels daaraan vooraf gingen? Hoe mooi zou hij zijn. Hoe zou je hem treffen. Weet je nog wat een voorbereiding je trof voor die dag? Als controlfreak had ik de touwtjes aardig in handen, van paraplu tot aan extra rozen. Aan alles was gedacht. En ondanks tussendoor o.a. de trouwlocatie failliet ging werd het een bruiloft van mijn dromen. Onze dromen.

Misschien is er in jouw leven van trouwen niets gekomen, en misschien doet dat nog steeds een beetje pijn. Misschien moesten jullie wegen na het huwelijk toch ook weer scheiden door bewuste keuzes of een onverwachts afscheid. Misschien ben je getrouwd maar voel je je ondanks dat toch nooit écht geliefd.

Prachtige vrouw, je moest eens weten. Je Bruidegom is onderweg. Echt, naar jou! Hij koos jou uit als Zijn geliefde. Zijn geliefde kind, Zijn bruid, Zijn gemeente. Ruk de bruidsjapon van de pop, schud het stof van de schoenen, want Hij komt. Bereid je voor op de dag van je leven want het feest wordt bereid.

Jezus komt terug

Als Hij komt ben jij er dan klaar voor? Sta jij klaar, nu op dit moment? Voorbereid op Zijn komst? Heb jij zin om een eindeloos feest te vieren? Best gek eh? Misschien ben je helemaal niet gewend om op die manier over de komst van Jezus te praten. Misschien past dat eigenlijk niet zo bij de manier waarop jij persoonlijk gelooft. Misschien vraag je je nog steeds af of het allemaal wel voor jou is. Die Jezus, en dat geloof. Misschien heb je twijfels, voel je je zo vaak alles behalve een bruid in het leven. En toch spreekt Hij het over je uit! Hij heeft je als nieuw gemaakt, de wonden van je hart heelt Hij met Zijn liefde.

Serieus, de bruidegom is onderweg!
Laat dat vandaag eens tot je doordringen.
Zet de deur vast open en maak je gereed.
Klaar voor de Dag van je leven,
het begin van een eeuwigdurend feest.

En weetje? Zet de controle, de angst, de twijfels en zorgen maar opzij, want werkelijk alles is voor jou gedaan!
Je hoeft alleen maar Ja te zeggen.

Openbaring 1 v. 7: Hij zal komen te midden van de wolken, en dan zal iedereen hem zien..

Gebed

Heer, mijn hart wil het uitzingen, maar mijn woorden ontbreken. Ik wil jubelen maar mijn voeten staan stil. Mijn hand strek ik uit, de deur van mijn hart wagenwijd open. U kent mij in alles. U kent mijn falen, fouten, steeds weer opnieuw. En toch blijft Uw liefde, zo heerlijk, zo rijk en zo groots. Ik wil slechts het Uwe zijn Heer. In alles. Voor eeuwig. Kom. Kom snel.

Ik bid dat dit gebed zo puur, ook het jouwe mag zijn.

Een amen in je hart is genoeg.

-x- Mama van Dijk

Luistertip:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Suzanne 14 december 2018 at 07:58

  Ik wou gewoon even laten weten dat je mij al heel vaak bemoedigd hebt met je vrijdagposts.
  Gods zegen voor jou en je gezin!

 • Reply Aritha 14 december 2018 at 15:45

  Heel mooie blogpost. Ben het met Suzanne, hierboven, eens. Bemoedigend. Liefs van mij.
  Aritha onlangs geplaatst…SUNRISE BIKINGMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.