zwarte piet, discussie, spread love, Deel in liefde, mamablog mama van dijk, christelijk mamablog
geloof

De discussie die Liefde nodig heeft

Om ons heen lopen de discussies weer in sneltreinvaart (óf stoombootvaart) uit de hand. Mensen gaan de straat op voor idealen, wensen en dromen en slaan elkaar zonder enig sprankje liefde, liefdeloos de grond in. Come on! 

Wat is er gebeurd met ons land, met de liefde?

Een aantal dingen. Om ons heen zie ik mensen mondiger worden. De haat online wordt moeiteloos opgevoerd dat te zien is in de mate van reacties op uiteenlopende nieuwsartikelen. Wanneer we onze gevoelens niet meer kunnen houden vliegen we moeiteloos de straat op, zo lijkt het. Met diezelfde haat in onze ogen soms zonder enig sprankje verdraagzaamheid gaan we het gevecht aan voor onze eigen wensen of dromen. Verlangens of tradities.

Natuurlijk speelt het sint en zwarte piet verhaal in deze tijd weer op en daar vind ik wat van. Zoals iedereen tegenwoordig. En nee, onze kinderen zouden het allemaal niet zo erg vinden als wij als ouders niet continu op onze achterste poten zouden staan gillen hoe erg we het allemaal vinden. Kom op mensen. Deze grillige situatie hebben we samen gecreëerd. Doe er wat aan, met liefde.

Hoe moeilijk is het om elkaar te begroeten, om je te verdiepen in elkaars verhaal? Om liefde te tonen. Als we iemand voor de benen schoppen omdat onze eeuwenoude tradities ze pijn doen? Hoe erg is het dan om te zeggen; “Oke, we staan hier samen, schouder aan schouder, in een land waarin we samen in vrijheid mogen leven” Laten we zoeken naar een oplossing in plaats van elkaar hatelijk te bestormen. Hoe moeilijk kan het zijn?

Vul je uitgestrekte handen

Hoe moeilijk is het om de ander te zien met liefdevolle ogen zonder sprankje haat. Ga op weg vandaag, dit weekend en ik hoop dat de Sint dit jaar de pepernoten vult met een vernieuwd ingrediënt..

..de liefde.

Zo niet dan hoop ik dat je uitgestrekte handen voor een portie bruine pepernoten dit jaar ook klaar zijn om gevuld worden met Zijn intense liefde.

Want echt, lieve papa’s en mama’s.
We kunnen wat er wel wat van gebruiken, juist nu!

Spread love. 

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.