lijnen, fitmom, afvallen, mamablog, mama van dijk, overgewicht, gezond eten, koolhydraatarm, sporten, christelijke mama, bootcamp, training, hardlopen
MAMA.lijnt

MAMA.lijnt negen maanden verder

Vorige maand kon je lezen over de eindsprint die werd getrokken tijdens de zevenheuvelenloop. Met in mijn ogen een waanzinnige tijd haalde ik de finish. Wat was ik apetrots. En toen op weg naar de eindstreep van December waar de finish van negen maanden lijnen op me wachtte. 

Inmiddels is het zover, het einde van het jaar is aangebroken. Had ik het gered? Mijn persoonlijke doelen behaald?

Persoonlijke doelen

Gezond is altijd beter.

In de afgelopen maanden, pas toen de afvalrace lekker liep begon ik echt mijn persoonlijke doelen te stellen. Ik kwam van ver voorbij de 80 kilo en wilde maar wat graag de 7 weer zien. Toen dit na maanden sporten en trainen was behaald en de 8 verdween van de weegschaal ontstond het doel om het getal af te ronden naar de 70 kg. Het werd mijn persoonlijke streven in deze soms pittige afvalrace.

Decembermaand

Maar dan is het December, verschijnt er zo maar ineens een appelgebakje bij de koffie, een pepernootje in de hand of een chocolademobieltje in je mond. (En dat was echt niet het enigste) Just telling! Ik heb er stuk voor stuk onwijs van genoten maar besef ook dat deze maand een valkuil is. Binnen no time is mijn suikerverslaving weer torenhoog maar zoals Nathalie Appel me in deze post leerde:

Je wordt niet dik van de dagen tussen kerst en oud en nieuw maar die tussen oud en nieuw en kerst. Zodoende heb ik daarvan opgestoken dat ik er na kerst weer met volle kracht voor ga.

Voor nu geniet ik af en toe heel bewust even mee van de feestelijkheden met een klein beetje pas op de plaats.

Persoonlijke doelen behaald?

Ik wilde naar een gezond BMI. Ik wilde ook marge en dus ging ik vrolijk op weg naar de 70 kilo. Toch wilde ik ook pepernoten en appelgebak en bleef het resultaat zoals verwacht even hangen. Mijn bmi kleurt inmiddels al wél appeltjesgroen! Ik viel het afgelopen jaar maar liefst -15 kilo af en kijk met zoveel trots naar de 71,5 kilo die er nu nog van over is. 

Het was een pittig jaar, een jaar waarin ik na de bevalling van onze jongste door de heftige tijd ging met onze eindeloos huilende baby. Ik voelde me daardoor op menig moment eveneens ontroostbaar en viel snel 15 kilo af maar diezelfde 15 kilo kwam ik in de maanden die daarop volgde weer aan. Te midden van dat diepe dal maakte ik de keuze om te gaan sporten om mijn hoofd leeg te maken en de deur soms even achter me dicht te kunnen doen.

“Wil, neem je niet teveel hooi op je vork nu? werd er meermaals gevraagd”

Het sporten werd een uitlaatklep maar wat hebben er tranen gevloeid tijdens mijn vele trainingen in de buitenlucht. Wat had ik het nodig. Het huis af en toe even te ontvluchten en zo werd langzaam sporten een heerlijke must. Ik zag mijn lijf veranderen en mijn hoofd werd leeg. Langzaamaan werd ik weer de mama, de liefdevolle echtgenote en het enthousiaste mens dat ik altijd was geweest.

Bijzondere nieuwe doelen

Mijn succes behaalde ik door middel van laagdrempelig sporten met een groep (voor iedereen) en daarnaast begon ik weer met hardlopen. In een waanzinnig leuke sportchallenge gingen we elke maand samen met elkaar de strijd aan. 

Misschien wil jij ook graag meer bewegen in de buitenlucht, sterker worden, meer spieren kweken, een plattere buik, je hoofd legen of streef jij net als ik naar een persoonlijk doel? Elke maandag en donderdag gaan we s’avonds een uurtje aan de slag. Doe je mee? Stuur gerust een berichtje of lees mee op 4 Januari op Mama van Dijk waar een leuke onthulling word gedaan.

-15 Kg

-15 Kilo. Ik kan alleen maar zeggen dat de cirkel rond is. Mooie tijden breken aan met twee meisjes om op te vreten en een geweldig liefdevolle man en papa.

Terwijl mijn ogen de zijne vinden stel ik je in kwetsbaarheid die vraag:

Lieverd, vind je me nu mooier zo? 

Zijn hand raakt mijn gezicht wanneer een zeker antwoord klinkt:

Je bent prachtig, dat was je toen, dat ben je nu, dat zul je altijd zijn. 

Voornemens

Misschien heb je voor het komende jaar nieuwe voornemens. Wat jouw persoonlijke doel voor het komende jaar ook mag zijn. Ik wil het ook jou zeggen; “Je bent prachtig, dat was je toen, dat ben je nu, dat zul je altijd zijn. ”

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.