papa en mama van dijk, bugaboo donkey, mamablog
liefde, Papa, Persoonlijk

Ode aan de liefde

Lieverd.. Ik vervolg; Wat vind jij nu echte liefde? Manlief die weet van mijn geplande blogbericht met een ode aan de liefde haalt zijn schouders vanaf de bank op waar hij snipverkouden een mannengriep ondergaat. Hij glimlacht als hij zegt: “Motorrijden.” Zijn ogen vallen terug op het schermpje waar ik het geluid van piepende banden herken..

Een hele prestatie

Nee ik bedoel ons, jij en ik, wij! Als ik zeg ” liefde is.. ” Wat zou jij dan zeggen? Iets te opgewekt klinkt er vanaf de bank “..Mijn mond houden als jij chagrijnig bent.” Mijn liefdevolle blogbericht ter ere van ons 11 jarig samenzijn valt op dat moment als een pudding in elkaar. Lieverd! roep ik chagrijnig. “Dat is toch niet iets liefs!” Dat vind ik anders een hele prestatie zegt hij lachend. Ik glimlach en keer mezelf weer om richting mijn laptop terwijl ik een bizarre wending van deze zo romantisch post voel aankomen.

Nuchtere variant

Gaat Mama van Dijk meer voor het gevoel, de kwetsbaarheid, de romantiek, zorgt Papa van Dijk liever voor een hilarisch nuchtere variant daarvan. Iets dat je terugziet in de papa rubriek. Als ook in onze relatie. Een (h)eerlijke kijk op de liefde. Dat dan weer wel.

Ik probeer het nogmaals. ” Lieverd, wil je nog wat tegen me zeggen in deze ode aan de liefde? ” Nee hoor, klinkt er tussen lachbuien door terwijl Edwin Evers uit zijn speakers klinkt. Ik geef het schouderophalend op.

Romantiek

Romantiek zit hem in de kleine dingen bedenk ik opbeurend. En liefde is er overal. Dat was er 11 jaar geleden al toen ik met deze hunk door de wijk liep. Waar onze handen elkaar vonden, onze lippen elkaar kusten, onze ogen elkaar zagen. We hebben zoveel gelachen, gehuild, gedronken, gefeest en gevierd. We hebben gelopen, gedanst, gehuppeld en gerend, gesmeekt, gewenst, gekregen, gedankt en gebeden. Dat wij morgen het leven alweer 11 jaar samen delen daar kan inmiddels geen ode aan de liefde meer tegenop.

Maar..

Nee lieve lezers, de liefde is niet altijd zoetsappig, romantisch of perfect. Maar.. wat als dat helemaal niet uitmaakt? De liefde is er, zal er altijd zijn.

Al mag je daar soms best een beetje voor aan de bak..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.