mama.lijnt, op gewicht blijven, mamablog mama van dijk
MAMA.lijnt, Winactie

Hoe blijf ik op gewicht? (+WINACTIE – 7 dagen lang een verzorgd ontbijt!)

Je hebt keihard getraind, doelen gesteld en die wellicht ook met vlag en wimpel behaald. Je schommelt rond je streefgewicht en je kunt maar één ding denken. Hoe blijf ik in vredesnaam op gewicht!

Lees hier: “..meer over mijn reis op weg naar -15kg”

MAMA.lijnt

Vandaag is het de derde donderdag van de maand, en dus weer tijd voor de rubriek MAMA.lijnt. Vorige maand las je al over de zelfreflectie na anderhalf jaar. Het was goed geweest, ik was tevreden, voelde me weer fit en zo startte mijn zomer. Die ik gewoon in bikinitop en korte spijkershort aandurfde. Gewoon omdat het best was. Die tijgerstrepen waren prima en schitterde mooi in het felle zonnetje, het ietwat minder strakke vel viel er in het hoge broekje onder. Eind goed, al goed,  zou je zeggen? NOT.

Er is niets zo belangrijk dan beseffen dat wanneer je start aan je afval-tocht het een reis is voor je leven. Op den duur weet je hoe je lijf in elkaar steekt. Je kent je grenzen en voelt zelf wel aan of die drie feestjes incl. gebakjes een keertje kunnen. Of dat ijsje terwijl je er die middag al twee op hebt. Just saying. Je kent de bourgondische jij. En je weet hem te temmen. Toch? 

Discipline

Er is discipline nodig om vol te houden tijdens je afvalproces maar nog veel meer om daarna op koers te blijven!

Ik heb gemerkt dat bij dat stukje zelfacceptatie ook een stukje gemakzucht kwam. Och, het kon wel, dat ijsje dus. Of dat pizzapuntje aan het strand. En natuurlijk. Van al die enkele dingen val je niet zomaar terug in oude gewoonten. Maar een heleboel van die enkele dingen samen wél. En dat is zonde! Voorkom dat!

Maar hoe?

Weerhoud jezelf ervan om terug te vallen in oude gewoonten. “Maar hoe?” schreeuw je vanmorgen het misschien uit. Zoek mensen op. Deel je struggles. En maak valkuilen zichtbaar, bespreekbaar! Begin weer met dat lijstje op je keukentafel waar ik het vaker over heb. Schrijf alles op wat je die dag eet (incl die lik pindakaas of de slokken frisdrank) en deel dit met iemand die je in vertrouwen neemt. Denk aan een voedingscoach of vriend(in). Ga naar buiten, ook nu de avonden korter worden en het eerder donker is! Ga genieten van de buitenlucht door stevig te wandelen of zoek een sportclub in de buurt. Het werkt! Echt!

Valkuilen

Vind opnieuw je grenzen en ken je valkuilen. Die van mij is dus het stukje gemakzucht. De pure discipline dus voor de bourgondische ik. Een aantal dingen brengen mij na een periode van gemakzucht altijd weer terug naar de basis, naar een niet(!) opgezette buik en een goede stoelgang. Een goed ontbijt is daarin misschien wel het allerbelangrijkste! Voedingscoach en sportmaatje Rolinda de Kruif van Lifestylecenter Barneveld liet mij sinds ik mijn doel had bereikt om af te vallen kennis maken met samengestelde ontbijtjes van Herbalife!

Ik weet niet wat het is maar ik geloof daar niet in zo was mijn duidelijke mening naar haar toe. Toch begon ik vaker tegen het feit aan te lopen dat een uitgebreid ontbijt me teveel moeite kostte waarna ik weer snel aan een niet te versmaden lekker broodje hagelslag zat. Jup, that’s me. Ik besloot zo’n ontbijtje van lifestylecenter Barneveld eens een kans te geven en een week te testen. Natuurlijk wel met bijbehorende fitcheck dat alles doormeet om te zien of het écht wat doet! En wat blijkt? Vetmassa naar beneden, spiermassa omhoog! (Metabolische leeftijd van …midlifecrisis). Het ontbijt bevat alle ingredienten die je nodig hebt voor een uiterst gezonde start van de dag. Ik moest de eerste ochtenden wennen maar inmiddels kan ik het niet meer wegdenken. Wanneer ik in de morgen haast heb of geen zin heb om een volledig ontbijt klaar te maken, zorg ik sinds een aantal maanden voor een gevulde tropical ontbijtshake met vers fruit. Zalig!

Lees ook: “De metormafose na mijn persoonlijke afvalstrijd”.

Namens Lifestylecenter Barneveld mag ik twee mensen gelukkig maken met een ontbijtpakket voor een hele week! Daarnaast ontvang je óók een fitcheck en krijg jij begeleiding rondom gezond eten! Je kunt je vragen  afvuren en je wordt geholpen met het begin van jouw gezonde leefstijl. Op gewicht blijven, aankomen, afvallen of de spiermassa verhogen? Ik daag je uit..

Wat moet je doen?

Wil jij een week lang genieten van een verzorgd ontbijt incl. goede begeleiding? Het enige wat jij hoeft te doen is een reactie achterlaten onder het bericht op Facebook.com/Mamavandijk of onder deze blogpost op de website. Aanstaande zaterdag worden er om 10.00u twee mensen uitgeloot!

Ben jij er klaar voor? Ik zie je reactie tegemoet!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Marchien 20 september 2018 at 07:06

  Ik wil mee doen. Misschien is dit net de duw die ik nodig heb om bet weer op te pakken en de kilo’s er weer voor goed af gaan.
  Ze zijn er door medicatie gebruik aangekomen en dat doet elke dag nog steeds ‘zeer’ omdat die medicatie niet bracht wat ik hoopte.

  • Reply Mama van Dijk 22 september 2018 at 13:47

   Hi Marchien, Tof dat je meedeed. Inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt. We willen je vragen een berichtje te sturen naar info@mamavandijk.nl want voor alle deelnemers is er nu een klein cadeautje beschikbaar gesteld. -x- Mama van Dijk

 • Reply M 20 september 2018 at 08:38

  Gaaf

  • Reply Mama van Dijk 22 september 2018 at 13:47

   Wat leuk dat je meedeed. Inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt. We willen je vragen een berichtje te sturen naar info@mamavandijk.nl want voor alle deelnemers is er een klein cadeautje beschikbaar gesteld. -x- Mama van Dijk

 • Reply Ria 20 september 2018 at 09:17

  bij mij net anders om na op name z huis ivm hartproblemen krijg ik het er niet aan moet ook spiermassa kweken ben ook glutenvrij ,eet paar crackers in de ochtend en dan maar weer banaan dus best moeilijk

  • Reply Mama van Dijk 22 september 2018 at 13:46

   Wat leuk dat je meedeed. Inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt. We willen je vragen een mailtje te sturen naar info@mamavandijk.nl want voor alle deelnemers is er nu een klein cadeautje beschikbaar gesteld. -x- Mama van Dijk

 • Reply Danielle 20 september 2018 at 09:23

  Ja dat lijkt me wel wat, ik wil graag mijn zwangerschaps kilo’s kwijt! 🙂

  • Reply Mama van Dijk 22 september 2018 at 13:45

   Ahh, tof dat je meedeed! Inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt. We willen je vragen een mailtje te sturen naar info@mamavandijk.nl want voor alle deelnemers is er nu een klein cadeautje beschikbaar gesteld. -x- Mama van Dijk

 • Reply Ellen van Dijk 20 september 2018 at 12:18

  Ik wil ook wel.

  Ik ben je gaan volgen omdat ik het zo leuk vond dat jij ook een “mama van Dijk” bent…niet wetende dat je blog ook christelijk is…ik geniet van je blogs….kom weer meer tot de echte ik…en ben ook weer begonnen met het gok (grip op koolhydraten) – dieet na een eerdere succesvolle poging waarbij ik me super goed voelde met eindelijk een niet zo opgeblazen buik. Ik was na een intensieve stressvolle periode weer terug bij af 110 kg / 178 cm …

  Dus mama van Dijk….deze mama van Dijk wil ook wel eens weten wat dit is?

  Groetjes Ellen van Dijk (43)

  • Reply Mama van Dijk 22 september 2018 at 13:45

   Hi Ellen, leuk dat je meedeed. Inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt. We willen je vragen een mailjte te sturen naar info@mamavandijk.nl want voor alle deelnemers is nu een klein cadeautje beschikbaar gesteld. -x- Mama van Dijk

 • Reply Janneke 20 september 2018 at 15:07

  Heel graag! Na twee zwangerschappen, zitten de extra kilo’s er nog steeds aan, en voel ik me verre weg van fit. Dus dit zou heel welkom zijn en een goede start naar een mama die goed in haar vel zit!

  • Reply Mama van Dijk 22 september 2018 at 13:44

   Wat leuk dat je meedeed. Inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt. We willen je vragen een mailjte te sturen naar info@mamavandijk.nl want voor alle deelnemers is nu een klein cadeautje beschikbaar gesteld. -x- Mama van Dijk

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.