chr. Mamablogger, mama van dijk
MAMA.lijnt

De ontknoping 2.0 – Mama.lijnt

Het is in de namiddag als een zoete honger de boventoon voert in huize van Dijk. Wanneer de meisjes een graai in de snoeppot doen weet ik me moeilijk in te houden. Voor ik het weet zit ik onbewust met een lolly in mijn mond. Na 3 sabbel-seconden besef ik dat ik mijn mama.lijnt avontuur aan het hervatten was en tuf ik het boeltje snel weer uit. –Bespaar me details? Oke, oke!

Startmeting

Ik ben inmiddels een week verder. Een week na de startmeting die tot grote shock 80,5 aangaf! 80kilo! Hoe dan?! Zelfs mijzelf wist ik de afgelopen tijd met de juiste kleding om de tuin te leiden want ik moet bekennen.. dat het weer zo uit de hand was gelopen had ik niet gezien, of gedacht. Dat mijn broeken iets strakker zaten wel. Jup, dat wel.

Leefstijl

Ik schreef eerder al hoe het mis ging. En toch, omdat ik dagelijks met sport en voeding bezig ben, (foei ja! ik had beter moeten (w)eten) wist ik precies hoe en wat er nu van me verwacht werd. En dus ging ik aan de slag. Direct!

Naast de vermoeidheid (die ik al had door de nachtelijke avonturen van mijn teamnosleep) is de eerste week fantastisch gegaan. Ik besef weer hoeveel power, enthousiasme en passie het me brengt bezig te zijn met een gezonde leefstijl. En het resultaat mag er zijn!

In de vorige blogpost lees je over de Level10 die ik ben gestart en waaraan ook jij mee kunt doen. Aanmelden kan in de maand januari. Samen gaan we 90 dagen flink aan de slag om een gezonde versie van jezelf te worden! Wat een succes is het om dit met zoveel mensen samen te doen.

In week 1 verloor ik 2 kilo, de suiker-detox werpt zijn vruchten af en mijn nieuwe leefstijl voelt weer snel als vanouds. I Love it! Wauw! Inmiddels staat de teller op 78,5 en is de kop eraf! Mijn doel ligt ergens richting de 70 kilo. Maar het gaat me vooral om mijn lijf. Wanneer voelt het weer sterk genoeg? Ik wil niet gefocust zijn op de weegschaal maar mijn focus na het inperken van de vetmassa richten op de spiermassa, zoals ook die vorige keer.

Dat je dit durft, willie.

Mijn leven is niet mijn gewicht en mijn gewicht is niet mijn leven.

Ik zie de cijfers op de weegschaal dan ook niet als iets afschuwelijks. Ik zie het eerder als een leerpunt, een weerspiegeling van verkeerde keuzes. Bewust of onbewust. Mijn leven is niet mijn gewicht en mijn gewicht niet mijn leven. Worstel je daar wel mee? Ga daar dan zeker ook eens mee aan de slag. Jij bent onderdeel van een wonderlijk mooie schepping. Jij ja! Je bent waanzinnig, prachtig!

Het getal op die glazen schaal zegt werkelijk niets over wat en wie jij bent.

Support

Waarom zo open? Omdat het iedereen kan gebeuren. Sportcoach of chauffeur, lerares of manager. Man of vrouw. Bewust of onbewust kunnen er seizoenen in je leven komen waarop er een kilootje (of een paar) aan worden geplakt. Over het algemeen niet zoals een magneet op de koelkast maar door de inhoud daarvan. Of vooral door de inhoud uit kastjes en potjes. Het is mijn doel je te inspireren.

En die cijfers die jij vanmorgen zag op de weegschaal? Die zeggen niets, maar dan ook niets(!) over hoe prachtig, mooi en geliefd je bent. En dat is dan ook mijn gepassioneerde en gedreven mindset! Ik wil terug, fit worden. Sterk en gezond.

Mama.lijnt

Volgende keer in Mama.lijnt neem ik je mee naar de aanpak en tot die tijd kun je tussentijds volgen op www.instagram.com/mamavandijk

Tip: verzamel mensen om je heen die je supporten en aanmoedigen. Heb je deze mensen niet in je omgeving? Of ben je sws benieuwd naar onze Level10? Stuur een berichtje.

Proost (met spa rood), op de gezondheid..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.