kerst, kerstgedachte, mama van dijk, kerst en moederschap., christelijke mamablog
Feestdagen, geboorte, Kerst

Een indrukwekkende kerstgedachte

Kerst – In de afgelopen weken hebben we massaal toegeleefd naar deze kerstdagen. Tenminste daar ga ik zomaar even van uit. Massaal haalde we de kerstboom van zolder of kochten een verse van het land. Tuinen, huizen, deuren, alles werd versierd met lichtjes en gezelligheid..

Kijk daar eens!

Ik sluit heel even mijn ogen en dan zie ik een licht. Hé, wat zie ik daar? Kom snel kijken! Te midden van het veld staat een klein stalletje. Zie jij het ook? De deur die nog maar weinig beschutting geeft tegen de wind kraakt als hij word opengeduwd. Ik schrik allereerst als ik de vrouw zie zitten. Haar kindje houd ze dicht tegen zich aan. De geboorte van haar zoontje kan ze nog maar nauwelijks bevatten. Ik zie het bloed, de plek waar zij  zojuist gelegen moet hebben. Dat beetje stro en een linnen doek houd hen warm tegen de gure kou. De schittering in haar ogen, de verwondering hoe ze kijkt naar haar pasgeboren kindje, de liefdevolle zorgen, het laat de warmte tussen hen weerspiegelen.

Achter de schermen

Misschien dook jij de afgelopen weken weer in de kookboeken en bereidde je de mooiste creaties met liefde voor. Het feest van het licht. Het feest met gevulde tafels, grote XXL gourmetschotels of 5(..6,7,8?) gangen diners. Foute kersttruien en andere mooie kleren. Knisperend haardvuur en zoveel meer. We staan stil bij het samenzijn als familie met warmte en gezelligheid, zelfs cadeautjes misschien.

Ik sluit mijn ogen. Het zojuist geboren kindje ligt gebonden in doeken, liggend in een kribbe. De voerbak is gelukkig net groot genoeg en alhoewel het stro kriebelt in zijn gezichtje ligt hij tevreden, in slaap. In het hoekje van de stal staan een paar schaapjes nieuwsgierig om zich heen te kijken. Hun ogen richten zich naar de deur. Wie komen daar aan?

2e Kerstdag

Misschien heb jij vandaag een dagje rust gepland, volgt er vandaag voor jou een pyamadag met netflix, een wandeling door de bossen of bezoek je een pretpark of meubelboulevard. Misschien zelfs wel opnieuw heerlijk eten met familie rond de tafel, een xxl schotel of een 3,4,5,6,7 of 8 gangen diner?

Terwijl ik opnieuw mijn ogen sluit zie ik een licht. Onbeschrijfelijk fel. Een engel brengt hen, de herders, net na de geboorte de boodschap van het licht. “Jullie Redder is geboren in Bethlehem. Je zult Hem vinden in doeken gewikkeld liggend in een voederbak. Plotseling sluit zich daar een groot hemels leger bij aan;

” Ere aan God in de hoogste hemel, vrede op aarde…”

En zo gebeurde het die dag. De herders gaan op pad naar Bethlehem omdat ze met eigen ogen willen zien wat daar zojuist gebeurd is. Zij vinden het kindje genaamd Jezus dat in doeken is gewikkeld zoals de engel heeft verteld.

Kom binnen

Vandaag de dag mogen we nog steeds het feest vieren van het licht dat is gaan schijnen voor jou en mij. Misschien heb jij er inmiddels een andere betekenis aan gegeven. Wellicht een andere draai misschien. Langs de heerlijke gevulde tafels en uitbuikende familieleden hoop ik dat jij de eeuwenoude boodschap van kerst niet zult vergeten. Misschien kraakt de deur van je hart inmiddels, is hij beschadigd, niet goed meer open te krijgen. Juist ook tegen jou (als die deur naar je hart niet meer bestand is tegen de gure kou van de wereld) wil Hij vandaag zeggen;

“Ik sta aan jouw deur, en ik klop.. “

Ik hoop oprecht dat jij vandaag voor het eerst of opnieuw die deur zult opendoen.

Het maakt niet uit of hij kraakt.. 

Deel jij de kerstgedachte?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply debbythechocoholic 26 december 2017 at 21:40

    Wat mooi dat je de Kersgedachte zo eert. Persoonlijk doe ik het zelf niet, maar geniet ik van het gezelschap en de mooie kerstsfeer.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.