Kerst, gratis recepten, drie gangen menu, mama van dijk, mamablog
Jouw eetcoach weet raad

Hoe overleef ik de kerst en oud & nieuw?!

Het afgelopen jaar schreef Nathalie Appel 1 x per maand met liefde een blog voor Mama van Dijk. Vandaag nemen we afscheid en neemt Nathalie Appel jullie voor de laatste keer mee in de adviezen rondom een gezonde leefstijl in deze rubriek “Jouw eetcoach weet raad“.

December is de feestmaand bij uitstek. Veel mensen denken dat ze aankomen in de decembermaand maar dat is helemaal niet nodig. December heeft 31 dagen en daarvan zijn er 4 dagen waarop we wat meer of ongezond eten. Dat is natuurlijk 5 december, 25 en 26 december en 31 december. Dan blijven er nog 27 dagen over waarop we gewoon gezond kunnen eten en een gezonde leefstijl aan kunnen houden. Als we dat doen kunnen we ons op de feestdagen echt wel wat extra’s veroorloven.

Kerst

Op eerste en tweede kerstdag wordt er bijzonder veel gegeten! Het lijkt wel of iedereen het alleen maar gezellig heeft als er gegeten wordt! Zonder heel veel eten is het voor veel mensen geen feest. Helaas levert dit ook heel veel stress op, want wat moeten we nu eten zodat iedereen tevreden is? Receptenboeken worden uit de kast gehaald, internet wordt geraadpleegd en er zijn aardig wat mensen die er slapeloze nachten van hebben. Dat is echt niet nodig! Mocht je nog niet weten wat je gaat eten met de kerst dan heb ik hier een leuk cadeau, een GRATIS 3-gangenmenu, inclusief recepten. Eenvoudig te maken met alleen maar pure, onbewerkte producten die ook nog eens heel erg lekker zijn! Als je op deze link klikt dan kan je het 3-gangenmenu aanvragen en ontvang je het direct in je mail! Zo kan jij ook genieten van de kerst en met de volgende tips gaat het ook nog lukken om niet al teveel aan komen.

Tip 1

Spreek met jezelf goed af hoeveel je gaat eten

Tip 2

Ga je met kerst buiten de deur eten, zorg dan dat je niet met honger van huis gaat. Je loopt dan het risico dat je, door je honger, teveel ongezonde dingen gaat eten. Eet voordat je weggaat lekker een stuk fruit of groente.

Tip 3

Lekker eten is om van te genieten…. niet om je mee vol te proppen. Focus niet op de hoeveelheid eten die je naar binnen kunt werken maar kies voor kwaliteit. Geniet van de lekkerste gerechten, neem je tijd om van het eten te genieten. Eet rustig en proef de smaak echt.

Tip 4

Sla geen maaltijden over. Ontbijt en lunch goed. Sla het niet over zodat je ’s avonds meer kunt eten. Veel eten zou nooit het doel moeten zijn.

Tip 5

Drink veel water. Het lichaam verwart dorst vaak met honger. Als je denkt dat je honger hebt, heb je vaak eigenlijk dorst. Drink daarom regelmatig een glas water, zo eet je minder tijdens de maaltijden.

Tip 6

Genoeg is genoeg. Stop als je genoeg hebt. Ik weet dat ik deze tip vaker geef, maar hij is zo belangrijk. Eet je toch door dan krijg je én buikpijn én wordt alles direct opgeslagen als vet. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een kerstmaal?

Tip 7

Maak ’s avonds een wandeling door de wijk en kijk hoe iedereen in de buurt zijn best heeft gedaan om zijn huis in kerstsfeer te krijgen. Even lekker wandelen met elkaar is erg gezellig en stimuleert ook nog eens de spijsvertering.

Oud en nieuw

Veel van bovenstaande tips kan je natuurlijk ook gebruiken tijdens oud en nieuw. Ga niet met honger van huis. Zorg dat je een bodempje hebt als je ergens anders oud en nieuw gaat vieren. Genoeg is genoeg. Overeet je zelf dus niet. Geniet van wat je eet en eet bewust. En tot slot, ga op nieuwjaarsdag lekker een fikse wandeling maken. De meeste mensen zijn duf van het laat naar bed gaan of teveel drinken ;-), en dan is het heerlijk om even buiten te zijn.

En tot slot dit:

Je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw maar tussen oud & nieuw en kerst!

Ik wens je hele fijne, gezellige en gezonde feestdagen!

Liefs,

Nathalie Appel – Appel en jij, lifestylecoach.

Bedankt Nathalie! Ook namens de lezers van Mama van Dijk wil ik je bedanken voor alle artikelen die je het afgelopen jaar met ons hebt gedeeld. Bedankt voor je enthousiasme en wij wensen je heel veel succes met je mooie bedrijf. -x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Vera 21 december 2017 at 10:24

    Die quote vond ik wel heel grappig. Zelf houd ik er niet zo veel rekening mee tijdens kerst en oud en nieuw. Gezellig eten hoord er nou eenmaal bij.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.