kinderdoop, hooggevoeligheid, mamablogger, barneveld, mama van dijk, hooggevoeligheid, moeder en kind, HSP, eigenschap, erfelijk, blogpost, christelijk
Baby, Hooggevoeligheid, HSP

Een liefdevolle brief aan mijn dochter, bijna één jaar.

Uit het archief. Over hooggevoeligheid, (h)erkenning en acceptatie. Ook als moeder. Hooggevoeligheid bleek geen ziekte maar een bijzondere eigenschap.

Lieve Fleur,

Vandaag schrijft mama deze brief aan jou. Speciaal in deze week waarin we stil staan bij die extra mooie eigenschap, jouw hooggevoeligheid. We naderen het einde van jou allereerste jaar. Een jaar dat begon met onweer maar kleur kreeg gaandeweg. Je tranen maken nu plaats voor je allermooiste glimlach..

Want zo ging het, in de maanden die volgden verdwenen de tranen. Steeds beter leer jij incasseren wat de omgeving jou te bieden heeft.

Een jaar dat begon met onweer maar kleur kreeg gaandeweg

Je kunt zo spartelen als jij geniet van wat je ziet. Je kunt het uitschreeuwen van plezier als jij vooruit beweegt, op weg naar je grote zus. Je blijft glimlachen als zij over je heen rolt, je blijft glunderen ook al spelen jullie vaak zo veel te lomp. Je speelt kiekeboe het liefst tijdens het eten met je bordje vol, en schatert als alles op de grond beland. Je doet je best om al te lopen langs de bank ook al levert je dat blauwe plekken op. Ik bewonder je kracht, je doorzettingsvermogen en je mooie karakter.

Lieve Fleur, het leven is in zijn volheid zo genieten nu jij er bent. Voor je grote zus, voor papa, voor mij. Wat geniet ik ervan om jou mama te mogen zijn. Na alle tranen kwam er erkenning, acceptatie, en zoveel dankbaarheid. Voor alles dat je niet mankeerde en alles wat we nu wél voor je kunnen doen. En toen volgde er herkenning, want lieve Fleur wat voel ik vaak met je mee. Ik ken je overprikkelde gedachten, de rusteloze dagen, ik herken je gevoel van teveel van buitenaf. M’n lieve kind, je lijkt op mama. Niet alleen in zoveel uiterlijke kenmerken, ik was het die je dit beetje extra gaf.

Pak mijn hand lieverd, dan gaan we samen. Ik weet hoe of het voelt. Straks besef je zeker, dat het voor jou zo is bedoelt.

-x- Mama van Dijk

Ons pasgeboren meisje bleek hooggevoelig. Na maandenlang ontroostbaar huilen kwam de conclusie hooggevoeligheid. In de afgelopen week stonden we op Mama van Dijk stil bij deze eigenschap, HSP. We sluiten vandaag deze thema week af. Heb jij nog vragen of zou je graag eens verder willen praten? Je reactie wordt met liefde beantwoord. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.