moederschap en lifestyleblog mama van dijk
Baby, Moederschap

Op vakantie met kinderen. Een heuse volksverhuizing?

Ik hoef je vast niet uit te leggen dat met de komst van een baby (& een pup) de tijd voorbij is dat je rustig twee weekend’tasjes op de achterbank mikt en vertrekt richting een heerlijke vakantiebestemming. Op vakantie met kinderen, een heuse volksverhuizing?

Want ja, die tijd is voorbij, terwijl ik het afgelopen weekend nog rustig wat cliënten bezoek voor mijn werk in de thuiszorg, neemt de inpak-stress ,thuis aangekomen, al snel toe. De start van de inpaklijstjes is gemaakt en de stationwagen wordt gevuld. Terwijl manlief de auto inlaad zie ik onze Bugaboo nog onder de veranda staan. Is dit het? Hoor ik hem op dat moment vanaf de oprit roepen.. Uhhh, lief, we vergeten nog iets… De kinderwagen! Onze mega-kinderwagen!

Stressknop

Gelukkig hebben we niet allemaal een stressknop en dus pakt manlief alles weer zonder problemen perfect in, inclusief de wagen dit keer. Een laatste inspectie bij de auto.  En puplief? Die vind het allemaal wel best en neemt plaats op zijn koninklijke ietwat kleine ingebouwde plekje (bovenop het meeneemmatrasje van het campingbedje, naast pakken luiers en koffers). Ooggetuigen moeten hebben gedacht dat er een heuse volksverhuizing gaande was, maar a la, met elke vierkante centimeter te hebben benut zijn we klaar om te vertrekken, richting Texel!!

Met 3 maanden hebben we al eens een poging gewaagd om met Naomi een paar dagen weg te gaan. Toen de tijd naar een conferentie maar die paar dagen werden toen maar een paar uur waarna we met volle vaart weer terug naar huis scheurden. Nu ze al ruim 7 maanden oud is, we een fatsoenlijk huisje hadden geboekt en het weer ons ook nog eens gunstig gestemd was, kon deze poging niet anders gaan dan slagen! En zo bleek het. Ondanks dat we bijna de hele inboedel in de auto mee hadden weten te krijgen en de helft uiteindelijk toch niet nodig bleek te zijn waren het een aantal zalige dagen, waarbij we intens genoten.

Kopje onder

De laatste morgen bezoeken we nog even de slufter, een uitgestrekt vergezicht, een prachtig ,bijzonder, mooie natuur, een plek die niet overgeslagen mag worden tijdens een bezoekje Texel. Nog net voor vertrek ziet puplief een sloot over het hoofd terwijl hij onze kant op rent. Met een harde plons duikt hij kopje onder. Oeps, was dat los lopen net voor vertrek toch niet zo’n goed idee..

Niets zo verrukkelijk als de geur van natte hond en de aanblik van een slapend meisje op de achterbank. Op naar huis..

Waar ging jij voor het eerst heen op vakantie als gezinnetje?

-x- Mama van Dijk

 Deze post komt oorspronkelijk uit de zomer van 2015.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.