roomtour, inspiratie peuterkamer, mamablog mama van dijk, roze mint
Dreumes, Peuter

Overstappen van ledikantje naar peuterbed

Waar doe je goed aan? Wat is hét moment? En hoe pak je het aan? De grote overstap van baby naar dreumes/peuter. Een stap uit de babytijd, tenminste, zo zou het zomaar ook voor jou kunnen voelen..

Een peuterbed voor mijn dreumes

Afgelopen zomer begon ik met de zoektocht naar leuke peuterbedden. Aangezien dochterlief er een flink hardnekkig kwaaltje op na houd en haar hoofd al op jonge leeftijd tegen haar bedje bonkte dacht ik al vroeg na over een peuterbed in de hoop op beterschap. Maar of dat uitkomst zou bieden?

De overstap naar een peuterbed

Ik vlogde hier eerder al mijn bezoek aan babypark in de zoektocht naar peuterbedden en schreef er enthousiast over. En toch stelde ik het nog heel even uit. Een maand voor de verjaardag van onze inmiddels tweejarige ging ze dan toch. De overstap van ledikant naar een sierlijk, stoer en toch schattig peuterbedje. We kozen voor een bedje van steigerhout met in het hoofdbord een liefelijk uitgesneden hartje. Oh wat vond dochterlief het een feestje! Aangezien we haar, toen ze nog in haar ledikantje lag, geregeld uit de vensterbank moesten halen waren we benieuwd hoe dat nu zou gaan. Zou ze die apenstreken blijven uithalen ook als er nu minder te klimmen was??

Het bleek een schot in de roos. Ondanks dat het hoofdbonken geen fractie was verminderd nam het klimmen en klauteren af. Het onrustige slapen langzaamaan ook. Ze kwam zelfs nooit uit haar bedje gelopen (vooruit een enkele keer dan). Ik heb deze uitspraak even uitgesteld maar ik geloof dat we in Huize van Dijk na 4 jaar eindelijk een wat betere nachtrust krijgen. Langer dan 5 uurtjes. Mét weliswaar af en toe tussendoor het geluid van een verbouwing in de kamer van de jongste maar ik kan inmiddels zeggen dat mijn oren dit monotone geluid van verderop zijn gewend en gelukzalig genoeg word ik er niet meer wakker van. Ik hoop overigens dat dat ook voor de buren geldt. (Note: De volgers van mijn stories op instagram weten inmiddels beter. De  nachten zijn hier weer even kort en de koorts hoog.)

Meer tips, tricks of inspiratie van mama van Dijk over peuters en fantastische peuterkamers? Klik hier óf hier!

Een stap uit de babytijd

Toen we in september als gezin met de camper door Kroatie trokken moest fleur slapen in een groot bed achterin de camper. Best even spannend hoe dat zou gaan maar de lopende motor deed vaak even wonderen en al heel snel raakte ze gewend aan het slapen in een reusachtig bed. Ze sliepen uren soms zelfs nachtenlang. Iets dat op dat moment nog meer uitzondering dan regel was. Na twee weken onderweg te zijn geweest (en tevens de mooiste herinneringen ever te hebben gemaakt) kwamen we terug in ons dorpje. Vanaf dat moment zijn we haar in haar ledikantje gaan toestoppen met hetzelfde grote dekbed en een kussen zoals ze dat inmiddels was gewend. Dit ging zo goed dat we besloten haast te zetten achter de overstap. En toen we haar op een vroege morgen weer eens achter het gordijn (met de neus tegen het raam gedrukt) weghaalden werd het pas echt tijd.

Inspiratie?

Het steigerhouten bed met mega onderlade is van het merkje JORG. Ik scoorde hem overigens op MP, net als bijna alles! Zo’n fan van tweedehands mooie spullen! Love it! Zin in een kleine roomtour van deze schattige peuterkamer in mint en roze? Ik zal je dan ook gelijk even vertellen waar alles oorspronkelijk van is! Soon online op Mamavandijk.nl!

Keep in touch! 

Wanneer gingen ze bij jou over naar een groot/groter bed?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.