Baby, geboorte, geloof, zwangerschap

Een prachtig,mooi en rustig geboortekaartje

Wat zet je op een geboortekaartje? De keuze is reuze, van poëtisch gedicht, Bijbelse tekst of heuse lijfspreuk. Op geboortekaartjes vind je ze stuk voor stuk allemaal. Vandaag geef ik een kijkje in de geboortekaartjes. Waarom kozen wij voor een gedichtje of songtekst? Je leest het vandaag op Mama van Dijk..

Voor Naomi gingen wij op zoek naar een christelijk geboortegedichtje, deze vonden we op het internet. Websites als geboortekaartjes.nl en gedachten-gedichten.nl geven je een schat aan gedicht keuzes. We vonden daar dan ook dit gedichtje in een iets andere vorm.

Heer, wilt U Uw handen vouwen,

om ons kleine kindje heen

en ons daarmee verzekeren

“Ik laat haar nooit alleen!”

 

Naomi – Noraly Julie betekenis God is mijn licht en Beeldschoon

 In de tijd dat we in verwachting waren van Fleur was het nummer “No Longer Slaves” iets dat ons hart raakte. Een nummer dat binnenkomt in de deze tijd waarin de angst van de wereld je soms best om het hart kan slaan. Je kunt het nummer hier luisteren. Onze kindjes groeien op in een wereld die “in vuur” staat, waar aanslagen gewoon lijken te worden en oorlog op oorlog gevoerd word. We besloten een stukje van deze songtekst in haar kaartje op te nemen.

 

Fleur – Feline Lauréne betekenis de Heer geneest, geluk brengende en symbool van trots en overwinning

“From my motherswomb

You have chosen me

Love has called my name

I am surrounded

By the arms of the Father

I am a child of God “

Naast de geboortegedichtjes op de linkerzijde kondigden we het kraamfeest aan, staat er bij beide meisjes dat we intens dankbaar en gelukkig zijn met hun komst. En als meest belangrijke staan de roepnamen, doopnamen en adresgegevens natuurlijk op de geboortekaartjes verwerkt.

Had jij een gedichtje of bepaalde tekst op het kaartje staan? Waar vond jij die tekst? En waarom koos jij specifiek daarvoor? Super leuk als je reageert!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Maaike 13 februari 2018 at 14:53

  Jammer dat k hier geen afbeeldingen kan posten;-) Ben nog steeds supertrots op ons zelf-ontworpen geboorte kaartje;-) Het was een enkel kaartje (dus zonder envelop) met op de voorzijde een ouderwets prentje van n slapend meisje. (zoals je die vroeger in de logeerkamer bij je oma zag) ’t Grappige was dat Anna nogal op het plaatje leek in de kraamtijd – dus we kregen veel reacties of t nu een foto was of niet!
  Op de achterzijde stond – naast t adres – de tekst: “Uit Gods handen in onze armen gelegd” (afgekeken van ’n vriendin en met toestemming overgenomen) en nog wat tekst over ’t kraamfeest enzo. Nadeel van zo’n ansichtkaartje dat je weinig tekstruimte hebt maar ’t ging precies zo!

  Gefeliciteerd met je dochter btw!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.