jong-moederschap-mamablog mama van dijk
Moeders met passie

Het jonge moederschap bleek een lichtpunt in een heftige tijd

MOEDERSCHAP – Mijn naam is Nellianne Bakker, 22 jaar oud, en ik ben in 2016 getrouwd met Jan Marten Bakker. Wij wonen in een nieuwbouwhuis in Barneveld, eind 2016 raakte ik zwanger, van ons lieve zoontje Rein, die 9 augustus 2 jaar hoopt te worden.

Heeft het moederschap jouw veranderd als persoon?

Ik zat in een hele moeilijke periode met veel stress en verdriet, (ivm. problemen op de werkvloer, waardoor ik ziek thuis kwam te zitten). Door dit alles dachten we dat het wel een tijdje zou duren voordat ik zwanger zou raken, dat alle stress me teveel zou zijn. En toen ineens, ik was al een week over tijd, deed ik toch maar eens een test. Als ik aan dat moment van de positieve test denk geeft me dat een onbeschrijfelijk gevoel. Ik ben zwanger!

Ik kreeg weer zin in mijn leven en daar haalde ik dan ook alle energie en hoop uit voor de toekomst. Hoe moeilijk en stressvol het leven eromheen ook was.

Voor mezelf zorg ik door af en toe een momentje voor mezelf te pakken

Ik geniet van de zon, dus als die zich laat zien neem ik even een momentje voor mezelf, heerlijk in de tuin bezig zijn is ook echte ontspanning voor mij. Ook geniet ik ervan om een rondje te fietsen als het mooi weer is. Meestal ga ik dan even bij m’n moedertje en oma van Rein eten.

Kun je iets vertellen rondom de ups en downs in jouw leven als moeder?

Ze vertelde me; als ze allemaal zo zijn kun je er wel tien hebben.

Vooral omdat het je eerste kindje is ken je af en toe ook echt onzekerheid. Met de tijd dat ik op mijn moederinstinct ben gaan vertrouwen, gaat het me steeds makkelijker af. Maar ik denk dat het voor iedere moeder wel bekend is, dat je het soms even niet meer weet en met je handen in het haar staat.

Daarnaast moet ik wel zeggen, hij is ontzettend lief. Ik hoor veel mensen zeggen; als ze allemaal zo zijn, kun je er wel tien hebben. 😉 Het is een fantastisch kind en hij tovert elke dag meerdere keren een glimlach op mijn gezicht.

Wat ben ik dankbaar dat ik zijn moeder mag zijn!

Welke dromen/passies geef jij liefde?

Mijn droom om een eigen ‘winkeltje’ te hebben zit er al van jongs af aan in. Ik kon al jong heerlijk fantaseren over een klein winkeltje in het oude schuurtje naast het huis van m’n ouders. Ik heb daar in m’n dromen heel veel soorten winkeltjes gehad. Toen ik een jaar of 12 was begon ik met het maken van fotokaarten. Ze noemde me thuis altijd; nel fototoestel. Waar ik was was mijn camera. Al snel ontstond Nellianne Fotokaarten. Ik verkocht ze al snel op diverse markten.

Toen ik bijna 15 werd, ben ik er mee gestopt haha de reden was nog erger, ik schaamde me ervoor, ik vond het namelijk niet hip genoeg. Wat verliefdheid al niet met je kan doen hé! *bloos*

Wanneer en hoe is deze passie precies ontstaan?

Toen ik ziek thuis kwam te zitten ben ik begonnen met mijn bedrijf genaamd styleprint. Het ontstond als tip van moeders, die wilde dat ik wat afleiding zou hebben. Dat was ook in de periode dat ik zwanger raakte. Ik naaide een dekbedovertrek voor een ledikant en ik maakte daar een zelfgemaakt gedichtje op;

Opa & Oma
Mag ik bij jullie blijven slapen?
Ik begin nu al te gapen!
Mijn buik zit vol
Leg mij nu maar lekker onder de wol
Weltrusten Opa
Weltrusten Oma
Weltrusten iedereen
Ik hou van jullie

En in het dialect, voor m’n schoonouders, omdat onze kleine uk op komst het 12e kleinkind zou worden. De reactie was fantastisch en ze laat hem nog weleens vol trots aan iemand zien.

Het begin van nieuwe dingen

En ja toen volgde er al snel nog meer bedrukwerk van dekbedovertrekken, rompertjes, shirtjes, alles werd voorzien van een leuke tekst of naam. Met de twintig weken echo wisten we dat het een jongentje werd, dus de naam was niet moeilijk. We waren er direct over uit. Rein is vernoemd naar z’n Opa Rein.

Op den duur heb ik een Facebook pagina gemaakt, en deelde ik dan wat ik maakte, maar veel bekendheid gaf ik er nog niet aan, ik maakte zo nu en dan eens wat voor een bekende en dat was toch wel erg leuk.

Na mijn bevalling, heb ik een paar keer een inloopparty in mijn eigen huis gegeven, maar het liep nog geen storm. Afgelopen november 2018 gaf ik de eerste inloopparty aan huis en dat was een succes. Toen ik in december dagelijks bestellingen kreeg was dat de doorslag. Als het zo door ging, dan kon ik mijn wel in gaan schrijven, dan durfde ik de sprong te wagen!

Styleprint een feit!

Afgelopen 2 januari 2019 was het zover, daar zat ik dan bij de KvK. Styleprint werd een feit! Sinds mijn inschrijving zijn er al zoveel leuke opdrachten en bestellingen op m’n pad gekomen daar kon ik eerst alleen maar over dromen, soms moet ik mezelf ook even in de arm knijpen, en denk ik, doe ik dit echt allemaal zelf?

En zo ontstond het winkeltje aan huis uit mijn dromen. Ik vind het een heerlijke combinatie, s’ochtends ben ik moeder en ’s middags is het tijd voor m’n passie. Nu ik vanuit huis werk, kan ik er op elk moment zijn voor Rein en mijn eigen tijd indelen zoals ik het zelf handig vind.

Wat zou je andere moeders willen meegeven?

Denk niet klein, maar denk groot. Ook jij kan je dromen uit laten komen, ga ervoor! Als je het echt wilt, dan is de weg er, het kost veel tijd en energie maar het is het absoluut waard om je dromen na te jagen.

Liefs Nellianne

Wil jij shinen in deze rubriek moeders met passie? Deel jouw verhaal met info@mamavandijk.nl en wellicht delen wij jouw verhaal in de maandelijkse rubriek.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.