Vandaag het verhaal van Tirza, the purple lady, Moeder met passie, Mamablog Mama van Dijk
Moeders met passie

Tirza is tweelingmoeder en runt The Purple Lady.

Vandaag het verhaal van Tirza, enkele maanden geleden is ze moeder geworden van een tweeling. Een burn-out gooit roet in het eten. Hoe weet zij zich staande te houden? Je leest het vandaag.

Ik ben Tirza, 28 jaar. Ik ben net 4 maanden geleden moeder geworden van een tweeling, Sarah en Lucas. Gelukkig is mijn man Joel fantastisch, en helpt hij enorm mee met alles in huis. Samen vormen wij een team om ons mini-team goed te kunnen verzorgen. Nog best pittig, met mevrouwtje Passie en meneertje Vrolijk. Gelukkig mogen wij vertrouwen op onze Hemelse Vader, waardoor we het niet alleen hoeven te doen.

The Purple Lady

Ik heb al een paar jaar mijn eigen bedrijfje, The Purple Lady, waarvoor ik allerlei accessoires maak voor haaksters en breisters. Je kan het gerust een uit de hand gelopen hobby noemen. The Purple Lady is mijn grote passie, en ik zou ook niet zonder kunnen. Toch merk ik dat het een beetje op de achtergrond komt, omdat een jonge tweeling best een uitdaging is.

Heeft het moederschap je veranderd als persoon?

Op deze vraag reageert Tirza vastberaden: “Ik ben nog steeds mezelf, ik blijf Tirza, en heb altijd geroepen dat ik mezelf wilde blijven, met mijn passies, hobby’s en me-tijd. Echter zijn mijn kinderen toch belangrijker voor me dan ik ooit voor mogelijk had gehouden, waardoor zij toch op nummer 1 komen. Want ja, als je een schreeuwend hongerig meisje hebt, heb je toch niet veel keus om je breiwerkje opzij te leggen, en als je manneke zich niet lekker voelt knuffel je hem al gauw liever dan dat je nog een bestelling inpakt. Ze hebben me gewoon nodig. Ik kan dit steeds beter. In het begin vond ik dit vooral lastig als ik net lekker even bezig was. Ik ben iemand met een hyperfocus, ik vind het lastig om in het midden van een taak alles te stoppen om iets anders te gaan doen, waardoor mijn manier van werken nu toch veranderd is. Ik zorg nu dat ik makkelijker halverwege kan stoppen als dit nodig is; eigenlijk houd ik er nu altijd rekening mee dat ik elk moment nodig kan zijn.”

Hoe zorg jij voor jezelf als moeder?

Ik blijf mijn momenten pakken om te handwerken, en ik laat ook vaak taken links liggen. De was die komt morgen ook wel weer, als ik op een dag echt te moe ben. En ja, mijn man moet veel thuis werken, omdat ik het niet alleen aankan, en dan moet hij af en toe zijn werk onderbreken om te helpen met flesjes. Hij vindt dat gelukkig geen probleem.

Ik had al ver voor ik zwanger was problemen met vermoeidheid en stress. Ik heb een lichte vorm van autisme, en moest helaas mijn opleiding afbreken omdat ik het niet aan kon. Zodra ik zelf mijn dagen kon indelen door mijn eigen webshop te draaien, en dus ook regelmatig een hele dag niets kon doen werd ik een stuk beter. Ik heb meerdere burn-outs gehad.

Helaas heb ik hier als moeder en ondernemer zijnde ook problemen mee gehad. Ik wilde alles doen.

Tijdens mijn zwangerschap, helemaal op het einde, kon ik niet veel meer doen aan The Purple Lady. Ik miste het zo dat ik al vrij vroeg weer aan het werk ben gegaan met het ontwerpen van de nieuwe collectie. Dit ging een tijdje goed, maar een maand geleden ben ik ingestort. Ik kreeg de ene griep na de andere en verkoudheden erbij. Toen heb ik echt dagen nauwelijks voor de tweeling kunnen zorgen en moest mijn man alles doen. Ik werd echt compleet terug gefloten.

Het is nog niet opgelost, ik kan nog altijd niet alles wat ik wil doen, maar ik krijg hulp van lieve vrienden en familie, en ik besteed veel tijd op de bank. Ook mijn webshop stop ik momenteel minder energie in.

Welke passies geef jij liefde?

Ik ben gek op producten ontwerpen en zelf maken, zoals grafische ontwerpen, stickers, kaartjes, en dergelijke. Ook heb ik al heel wat gehaakte knuffels ontworpen. Maar daar omheen haak en brei ik veel. Ik ben gek op sokken breien, altijd heb ik er wel 1 op de naalden. Gelukkig lukt dit vanaf de bank, dus ook op lastige dagen lukt dit nog.

Het ontstaan

Tijdens 1 van mijn ergste burn-outs ben ik begonnen met haken. Toen ik dat geen uitdaging meer vond ben ik begonnen met knuffels ontwerpen, en toen ik dat zat was ben ik begonnen met breien. Toen ik weer eens pauze nam van mijn opleiding ben ik begonnen met projecttassen maken, tasjes waar je je handwerkprojecten in kan doen. Dit is uitgegroeid tot mijn huidige webshop, omdat de pauze een stop bleek te zijn.

Vooruitkijken

Over 5 jaar hoop ik weer met volle energie bezig te zijn met mijn webshop, aangezien de tweeling dan lekker naar school is. Ik heb nog altijd de droom om samen met andere vrouwen mooie producten te maken voor de verkoop, en zo ook andere vrouwen een doel te geven. Hoe dit praktisch moet weet ik nog niet. Ik denk hier al jaren over na, en elke keer komt er een puzzelstukje bij. Ik vertrouw op God dat deze droom, als hij echt voor mij is, op een dag realiteit zal maken.

Wat zou jij andere mama’s willen meegeven?

Er is geen schaamte in niet alles kunnen, geen schaamte om niet de perfecte moeder te kunnen zijn. Ik wilde tweelingmoeder en ondernemer tegelijk zijn, maar helaas lukt me dit niet op de manier die ik wilde. En dat is oké. Er komt wel weer een andere tijd dat ik weer vol aan de bak kan, en tot die tijd doe ik het op mijn eigen, rustige tempo.

Liefs, Tirza

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.