Nijntje lamp, nachtlamp
kleuter, Opvoeding en ontwikkeling, Review

Minder bang in het donker met Nijntje (lamp)?

Dat onze kinderen er niet altijd een grandioze nachtrust op na houden moge inmiddels duidelijk zijn. Toch is de rust tussen 7 en 7 ook in huize van Dijk (erg) geliefd. We hebben de nodige tactieken gebruikt om ze in slaap te houden en te krijgen. Toch is er af en toe zo’n (monsterlijke) fase die om versterking vraagt. Vandaag de dag door een nieuwe huisvriend, de Nijntje lamp. Zou het helpen?

Het is een fase

En die fases komen en gaan. Soms hielp slapen buitenshuis (bij oma), soms hielp het afplakken van elke vorm van licht, soms hielp een slaapschaap of wekker, soms een dikke knuffel, soms hielp het om een paar weken bij mama in bed te kruipen, soms een slokje water in de nacht. Inmiddels is er een nieuwe, de fase nachtlicht is on-topic.

Nachtlamp

Sinds een tijdje liggen ze hier rond de klok van 19u te ronken. Begrijp me niet verkeerd maar ik adoreer dat en ben zo vreselijk dankbaar dat die fase aangebroken is. Het betekent simpelweg dat er weer even een paar uur tijd is voor andere dingen in de avond.

Afijn, de dochters kunnen inmiddels niet zonder het licht op de overloop en dus vond ik het tijd voor iets nieuws. Een nachtlamp-fase. In de babytijd hadden zij een roze mini Nijntjelamp. Helaas sneuvelde die op een dag en kocht ik nooit een nieuwe. Tot ik enkele weken geleden een bericht voorbij zie komen van Mr Maria design. Mr Maria is het gezicht achter de bekende (echte) Nijntje lampen.

Een echte Nijntje lamp

Waar je de originele Nijntje lamp scoort voor 129,99 euro haal je dit iets kleinere “eerste Nijntje licht” al in huis voor 75 euro. Ik besloot een gokje te wagen en dit nieuwe vriendje voor de meisjes een plekje te gunnen in huis. Wie weet zou ik het licht op de overloop weer eens kunnen doen. Win-Win.

Maar de komst van Nijntje maakt heel wat los en al snel moet er een plan van aanpak worden bedacht om Nijntje te verdelen onder de twee fans. De kleuter gunt haar kleine zusje de eerste nacht met Nijntje. We spreken af dat hij de dag daarop naar de kamer van grote zus mag, zo gezegd zo gedaan. Omdat het vooral mijn kleutermeisje is die bang is in de nacht ben ik benieuwd of Nijntje daadwerkelijk zal bijdragen aan het doven van alle andere lampen in huis tijdens de nacht.

Nijntje lamp, nachtlamp, review mamablogger

Die avond proberen we het uit

En zowaar, het lijkt te werken. De oudste dochter ligt tevreden in bed terwijl Nijntje zorgt voor wat extra verlichting. Maar dan.. na 4 treden op mijn trap klinkt er plots een zielig stemmetje van boven. Ik open de deur van mijn jongste dochter waarop ze kort en krachtig moeiteloos van toon veranderd: “LICHT!”

Ik druk het overlooplicht aan terwijl ik mijn schouders lachend ophaal. Ach, het was te proberen..

Welke (monsterlijke) fases houden jou wel eens bezig in de nacht?

Wens je de #teamslaap fase van harte toe.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.