sukhi, bolletjeskleed, mamablog, mama van dijk
Duurzaam leven, Review

Achter de schermen van Sukhi vind je een bijzonder verhaal

Sinds deze zomer vind je op Mama van Dijk ook artikelen rondom duurzaam leven.  Gastblogger Corrinne Bax neemt je mee in duurzam(er)e keuzes. Keuzes voor producten die soms iets meer moeite kosten maar een lange(re) levensduur hebben, vaak handgemaakt zijn en vooral met een heleboel liefde vorm krijgen. Je las eerder al over de zalige (slow) koffie, heerlijke zeep bars en vandaag maak je kennis met Sukhi.

Sukhi

Afgelopen zomer kwam ik in contact met Sukhi na een zoektocht op internet voor een kleed voor de jongste peuter in wording. Wat voor mij op het eerste oog een doodgewoon bedrijf leek in de handel van diverse kleden bleek dat toch veel te kort door de bocht. Sukhi levert kleden in alle vormen en maten, voor in de baby, peuter of kinderkamer tot aan de grote huiskamerkleden. Klinkt nog steeds heel normaal zou je zeggen maar Sukhi werkt samen met locals uit India, Marokko, Nepal en Turkije. Zij weven de kleden helemaal zelf en Sukhi geeft hen als het ware een online etalage. Tussenpersonen en winkels zijn er niet waardoor prijzen stukken lager liggen dan elders.

Elk land heeft een eigen soort kleed waarin het is gespecialiseerd.  Zo maken de vakmensen in India wollen en vilten kleden. In Marokko de echte Marokkaanse kleden, ook wel Beni Ouarain. In Turkije de patchwork kleden en in Nepal de bolletjeskleden. Deze bolletjeskleden zijn toch wel mijn favoriet aangezien ik de ronde variant met bolletjes graag op de kamer van dochterlief wil hebben als straks haar peuterkamer door ons zal worden ingericht. Voor deze bolletjeskleden kun je kiezen uit ronde of vierkante kleden en je eigen kleur bepalen mochten de opties die er zijn niet helemaal naar je smaak zijn. Hoe tof is dat.

Marokkaans vloerkleed, sukhi, mama van dijk vertelt erover

Fairtrade

Mijn ontdekkingstocht in het duurzaam leven is nog zo pril. Maar de keuze voor goede producten, bewuste aankopen en het kopen van producten gemaakt door mensen met een passie is wel iets dat me ongelooflijk veel voldoening geeft. Als jij iets besteld bij de maker van het product, en dan denk ik bijvoorbeeld ook aan kleding, dan gaan er ogen stralen! Heel anders dan de kledingindustrie die massa productie inzet, kinderen aan het werk laat en gezinnen vreselijk onderbetalen omdat ik zo graag weer een koopje wil! Op de website van Sukhi kun je lezen dat mensen uit bijvoorbeeld Nepal twee tot drie keer meer verdienen dan gemiddeld in de regio.

Onderstaande filmpje van Hira, Rita en Mina raakt me dan ook. Iedereen heeft het recht op een waardig bestaan en een hoopvolle toekomst.

Handgemaakte kleden

Denk jij na over de aanschaf van een kleed in huis? Een beetje extra sfeer voor bij de bank, een speelkleed voor pamperkontjes op de slaapkamer van je kind of gewoon één voor de sier? Neem een kijkje op Sukhi.nl. Kies je kleur, vorm of design en geniet van de passie van de makers!

Stralen ga je zeker, zij ook!

-x- Mama van Dijk

* Dit blog is tot stand gekomen middels samenwerking met de prachtige mensen van (en achter) Sukhi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.