slaaptrainer nam haar onrust weg, sam het schaap, doorslapen, peuter, zazu het schaap
Peuter, Review, shoplog

Sam het schaap, doorslapen met een slaaptrainer?

Mijn peuter én doorslapen dat zou zeldzaam zijn. Sam het schaap plaatste ik ondanks mijn enthousiasme en jullie toffe verhalen toch ook met enige vertwijfeling. Het was dan ook een soort van laatste redmiddel in de hoop op een betere (langere) nachtrust. Vandaag onze ervaring na bijna twee weken met onze nieuwe Sam, de slaaptrainer.

Lees HIER ook het voorafgaande artikel over
onze peuter en haar nieuwe slaapmaatje.

Sam de ZAZU slaaptrainer

“Mama, ik moet plassen!”.. “Mamaa, ik ben bang”.. “Maaaamaaaaa”. Uhh Sam, wat ga je hieraan doen? Midden in de nacht sta ik de eerste nachten nog meerdere malen te gluren naar het slapende schaap op het nachtkastje van peuterlief. Zou dit wat gaan oplossen? Tot overmaat van ramp zette dochterlief het midden in de nacht op het brullen omdat Sam niet meer rood gekleurd was. Nadat we het nachtlampje tijdens slaaptijd op AAN hebben gezet en we het concept nog eens grondig besproken hadden met de peuter ging ik met een beetje hoop de volgende nacht in. Zou het?

Ik ben wakker

Ik schrik wakker rond de klok van 6. Ik deel rustig een blogje op facebook waarna ik nog even in slaap val. Are you kidding me? Had manlief vanmorgen de kinderen mee naar beneden genomen? Hoe kan dit? En dan hoor ik de eerste geluiden. Het is kwart voor 7 als ik dochterlief vertederend hoor praten. Ik open mijn ogen en kijk naar het licht dat met dikke stralen langs het gordijn komt. De dreumes begint te huilen en de peuter haakt daar enthousiast op in. “IK BEN WAKKER”.. “EN SCHAAP OOK”.

Wild schaap

Ik kom als een wild schaap mijn bed uitgerend en laaiend enthousiast plof ik bij peuterlief op bed. Wauw! Dat ook de dreumes zomaar ineens doorsliep was die ochtend een groot cadeautje. Make up loos en toch fris te noemen wurm ik mijn dochters die ochtend op mijn heupen de trap af naar beneden.

Laaiend enthousiast

In de nachten die volgen blijft het ongeveer zo gaan. Langzaamaan wordt het na een week doorslapen al een beetje normaal. Al klinkt dat zo ondankbaar! Sam word om 06.30 oranje, om 07.00 uur doet hij zijn ogen open en de wekker heb ik ingesteld op half 8 in verband met de peuterspeelzaal. Maar aangezien het nu vakantie is moet ik die er toch maar even gaan afhalen. Want wonder boven wonder gebeurt het de afgelopen dagen ook wel eens dat ze van die wekker wakker word en dan luidkeels begint mee te blèren! Wat een feest!

Uitslapen met Sam het slaapschaap

Onze dreumes kiest de laatste week geen 05.uur meer maar 06.00 in de morgen en soms zelfs een uitschieter naar half 7. En ik? Ik val na maandenlang (zeg jaren) slaapgebrek eens om 21.00 uur in slaap om vervolgens om 04.00 uur uitgerust mijn ogen te openen.. En dan nog twee uur te kunnen snoozen. Veeg me op! Dit is fantastisch! Ik zeg missie geslaagd!

Sam, je had gelijk. (Uit)Slapen doe je zo!

Wie zou er volgens jou wel wat meer slaap kunnen gebruiken?
(Psst.. taggen mag, maar zeg dan niets over die zwarte wallen)

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Annemarie 24 juli 2018 at 07:31

  Fijn zeg..!! Ik zoek nog iets om pubers op tijd ` in bed en er weer uit te krijgen ?…

 • Reply Jolanda 24 juli 2018 at 15:23

  Fijn zeg! Heerlijk die nachtrust!! Wij hadden hier bij de jongste Lizzy het Lammetje… Een knuffel met een geluid(hartslag)er in. Hij sliep als baby niet zelf in om vervolgens met 10 min weer wakker te zijn… Lizzy deed wonderen… Als hij het geluid hoorde werd hij rustig en sliep zelfstandig in eigen bed in slaap!!

 • Reply Romy 6 maart 2020 at 08:22

  Werkt bij ons voor geen meter…

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.