kolven in de zwangerschap, antenataal kolven
Moederschap, Opvoeding en ontwikkeling, zwangerschap

Kolven in de zwangerschap

Het is een aantal maanden geleden als ik schrijf over een redelijk onbekend begrip. Antenataal kolven. Wat is het in vredesnaam en wat kunnen we er in de zwangerschap mee bereiken? Het bleek een onderwerp waar menig moeder nog nooit van had gehoord. Maar desalniettemin een onderwerp dat in mijn ogen veel meer bekendheid zou moeten krijgen want ik ben alvast dolenthousiast..

Dit keer doe ik opnieuw een poging, maar dan met een aantal voorbereidingen vooraf genaamd antenataal kolven. Niets minder dan het voorbereiden en uiteindelijk ook kolven in de zwangerschap. Enkele weken geleden in de laatste maanden van mijn zwangerschap begon ik daarom met het masseren, het stimuleren en daarmee actief maken van de melkklieren waar ik met de hand al snel de eerste druppels zachtjes de wereld in wist te masseren. Uiteindelijke wist ik met de hand of de handkolf van avent gerust 20cc te kolven voor ik ging slapen. Nog steeds niet voor een koek en zopie tent, zelfgemaakte pakken melk of andere culinaire hoogstandjes.

Ik bewaarde de nog zeer transparante hoeveelheden niet omdat deze lichte variant in mijn ogen nog niet echt voedingstoffen zou bevatten. Ondertussen bereikten we al wel de echte laatste loodjes en zag ik te midden van die laatste tijd af en toe de kleur veranderen in een meer geelachtige substantie. Binnenkort meld ik me daarom even bij de apotheek voor het nodige opvangmateriaal. -uiteindelijk beviel ik al voor ik de apotheek kon bezoeken- Zou het voeden lukken dit keer?

Tijdens de eerste zwangerschap had ik naast dat ik mijn boezem zag veranderen in een reuze gebergte (waar je niet meer omheen kon) geen moment gedacht aan het eventueel moeten of kunnen voorbereiden van de melkfabrieken -op de start van hun loodzware klus-. Ja, af en toe had zich wel eens een drupje vochtigheid aan de oppervlakte getoond, daar in de zwangerschap. Maar voeden, dat kon toch elke vrouw? Ondanks de borstvoedingscursus die ik had gevolgd en de liefde die ik ervoer voor het kunnen voeden van mijn kleine meisje ging het totaal mis.

Antenataal Kolven, kende jij het al?

Benieuwd of het is borstvoeden dit keer wel is gelukt? Je leest het hier.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.