kosten, camper huren, met kinderen, plitvice meren, met kinderen, roadtrip kroatie
Lifestyle, Reizen, Vakantie

Je wilt een gezinsvakantie en een camper huren? Dit zijn de kosten!

De kosten voor een camper? En wat zo’n hele reis met camper én kinderen kost? Vandaag lees je het op Mamablog Mamavandijk.nl. Deel je nu echt het kostenoverzicht van de reis? Oh yeah. Er is namelijk niets fijner dan voor je reis begint ongeveer te weten wat het geheel gaat kosten.

Velen van jullie waren enthousiast over de reis die we vorige maand maakte. Wellicht zijn velen van jullie net als ons ook nog nooit eerder met een camper op reis geweest. Daarom lees je vandaag helder en overzichtelijk de kosten op een rij onderverdeeld in drie categorieën; camper, verblijf en dagelijkse benodigdheden.

Camper

Allereerst is het goed te beseffen dat wij eind van het hoogseizoen en de eerste week van het laagseizoen op pad waren. Dát scheelt sowieso in de kosten. Zoals jullie inmiddels weten huurden wij de Camper in Kwintsheul. De vraag hoe het bedrijf heette werd velen malen gesteld. We huurden hem overigens niet via een bedrijf maar particulier. Onze zoektocht langs bedrijven liet ons kosten zien waar we stijl van achterover vielen. Het gemiddelde lag daarbij rond de 1000 euro per week. Een heel normale prijs voor camperverhuur zo bleek. Maar ook in het laagseizoen betaal je bij de échte verhuurbedrijven iets minder.

Net als bij Air B&B waarbij je je huis verhuurd zijn er dus ook sites die campers van particulieren verhuren. Zo kwamen we op het idee om verder te kijken en niet veel later kwam ik bij Familie zes camper terecht, check hier hun Facebookpagina. Wij betaalden in totaal 1000 euro voor twee weken en kregen naderhand 110 euro borg terug. Dat scheelde dus enorm. Vergeet niet dat bedrijven vaak een max. hanteren van het aantal km. dat gereden mag worden per week. Ga je daaroverheen dan betaal je zo’n 25 cent per kilometer! Er is niets zo vervelend als dat, zo lijkt me!Wij hebben dan ook niet op kilometers hoeven letten. Iets wat je wellicht snel vergeet is  wel de diesel die je zal moeten blijven gieten gedurende je trip. En vergeet daarbij ook niet het af tanken van de camper als je hem weer inlevert natuurlijk.

Tip: Ook particulier huren? Maak van te voren kennis, bespreek belangrijke zaken en geniet van je voordeel én het persoonlijke contact.

Verblijf

Met een camper in de natuur bivakkeren is natuurlijk the best als je houdt van buitenleven en weinig faciliteiten. In Kroatie en Slovenië zijn ze alleen niet zo fan van die manier van kamperen. Je zult dan ook snel aangewezen zijn op een camping of aangewezen plek speciaal voor campers. In de natuur of op een mooie plaats mag je vaak niet langer staan dan een paar uur om te parkeren. Wij kozen tijdens onze roadtrip voor de kleinere campings waar we keer op keer konden genieten van een prachtige ruime plaats met stroom, fris sanitair en voorzieningen van de camping zelf. Daarvoor betaalde we in Slovenie en Kroatie ongeveer hetzelfde. Het lag vaak tussen de 26 en 36 euro per nacht, ongeveer 30 euro per nacht dus om de rekensom wat makkelijker te houden.

Tip: Wil je voor budget gaan? Stippel je reis dan van te voren een beetje uit langs de goedkopere of gratis plekjes. Ze zijn er!

Lees hier: “Onze kindvriendelijke roadtrip met alle campingstops”

Dagelijkse benodigdheden

Boodschappen in Slovenie en in Kroatie zijn niet duur. Natuurlijk betaal je op de toeristische plekken wat meer maar over het algemeen konden wij uit eten voor ongeveer 30 euro voor het hele gezin, drinken inbegrepen. Op een patat of pizza avond waren we goedkoper uit. Bij een luxe tent iets meer. Twee keer hebben we zelf gekookt, wat natuurlijk ook prima kan in een camper!

Elke paar dagen gingen we op reis naar de volgende camping. Voor we aankwamen bij een volgende plek gingen we altijd even naar een grote supermarkt waar we een rondje liepen. Zodat we eenmaal op de camping niet meer weg hoefde voor boodschappen. Hadden we nog wel wat nodig dan haalde we dat alsnog op de camping. Perfect! Voor het gemak noem ik de 30 euro voor je diner wel in het kostenoverzicht. Je bent immers op vakantie en er is niets lekkerder dan dat er af en toe voor je wordt gekookt.

Tip: In de camper heb je heel(!) veel opbergruimte. Neem een paar blikken van je lievelingssoep mee, ideaal met een warm stokbroodje van je campingsupermarkt en heerlijk als je geen zin hebt om je spullen weer in te pakken om op pad te gaan met camper.

camper huren met jonge kinderen, mamablog, mama van dijk

Kostenoverzicht

Twee weken op reis door Slovenië en Kroatië (3750km)

Camper                                                       +- 1000
borg (E110)
Diesel                                                             +- 350
Vignetten Slovenië & Kroatië             +- 100
Verblijf
Camping                                                         +-300
Dagelijkse benodigdheden
Uit eten (of boodschappen)                               +- 240
Uitjes, entreegelden o.a. plitvice,
ijsjes.                                                                        +- 200

 

Herinneringen                                           onbetaalbaar

Totaal

Totaal:                                                        +- 2000 euro

Niet slecht voor 2 fantastisch mooie weken als gezin nietwaar? Twijfel jij om op reis te gaan met camper en je gezin? Ga! Doe het echt! Het zal onvergetelijk mooi worden. Ik durf zonder twijfel te zeggen dat dit de mooiste reis als gezin was tot nu toe. Volgend jaar gaan we met liefde nog een keer!

Iemand tips voor Noorwegen? Be my guest!

-x- Mama van Dijk

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Janneke 12 oktober 2018 at 14:02

  Hoi, wij zijn afgelopen zomer in het hoogseizoen 2.5 week naar Noorwegen geweest op vakantie. Met een gehuurde camper. We hebben drie jongens van 5, 4 en 1,5 jaar oud. Fantastisch! Noorwegen is een erg duur land waardoor wij het driedubbele kwijt waren aan zowel boodschappen als Diesel. Staanplaatsen zijn tussen 20 en 40 euro omgerekend.
  We hebben altijd zelf ons eten bereidt en soms op plekken in de natuur gestaan zodat we ‘gratis’ overnachtte. Zeer de moeite waard! Noorwegen is prachtig! Ook het weer was prima in augustus.
  Wat er van gezegd en geschreven staat, het is waar! Doen dus!

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.