duurzaam leven - zeep, mama van dijk, mamablog, zeeplokaal
Duurzaam leven, gastblog, Review

Verrukkelijke handgemaakte zeep voor je haar(!) en huid – zeeplokaal

Wie herkent het: geuren uit de natuur zijn het lekkerste! Gras na regen of bos na regen. Vers gemaaid gras, het bos in de herfst. Was die is gedroogd in de buitenlucht. Geweldig! Het zijn toch wel mijn lievelingsgeuren. Andere geuren die we vaak ruiken zijn die van onze douchegel en shampoo. Synthetisch en vaak erg sterk.

Omdat ik zo dol ben op geuren was ik ergens best bang dat mijn verpakkingsvrije zeep en shampoo (die ook nog eens biologisch en zonder palmolie moest zijn) niet lekker genoeg zou ruiken. Inmiddels weet ik beter. Wat ruiken de zepen van Zeeplokaal heerlijk! Ze passen helemaal in het rijtje van mijn lievelingsgeuren: natuurlijk en puur. Echte geuren. Zonder troep. Je ruikt het eraan af.

Lees ook: “Een nieuwe ontdekkingsreis..”

Ik was al wel overtuigd en naar aanleiding van mijn vorige post, kreeg Mama van Dijk wat zepen toegestuurd van Thijske van het Zeeplokaal. Met -zoals altijd- een persoonlijke note. Inmiddels is Mama van Dijk zelf ook overstag. Wel met een kleine vraag: “Cor, (red. alleen Wil(ma) mag me zo noemen hoor)… hoe doe jij dat met het wassen van je haren eigenlijk?”

review zeeplokaal, zepen, haarzeep, je leest het hier, mama van dijk

Inmiddels heb ik in een voorraadje zeep aangelegd. Dat is gelijk het grootste nadeel aan de zepen. Ik wil niet meer zonder te komen zitten (mijn man trouwens ook niet). Ik doe zo’n 2,5 maand met een blok zeep douche en shampoo, daar stel ik me dan ook op in. Maar ineens is het dan bijna op. Het blok wordt langzaam dunner en dunner, maar toch zie ik het telkens niet aankomen dat het dan bijna door de midden gaat. Zelfs als het versnipperd is, is het nog prima te gebruiken. 100% van een blok is bruikbaar. Je gooit nooit meer iets weg.

Hoe gebruik je dan zo’n shampoo bar?

Het makkelijkste om de shampoo bar te gaan gebruiken is om hem een nat te maken onder de douche en dan je haar ermee in te zepen. Als je kort haar hebt, zou het genoeg kunnen zijn om het op je handen te wrijven en vervolgens in je haar. Mijn kinderen gebruiken eigenlijk geen shampoo (en ja, hun haar is stralend en schoon!), maar als ze er stroop of kwark in hebben gesmeerd, gebruik ik alleen op dat stukje even de shampoo bar. Dat werkt ideaal! Er zit geen troep in de zeep, dus dat doe ik met een gerust hart. Wanneer je overstapt van een fles shampoo met SLS en andere troep (google it) naar een shampoo bar, kan het zijn dat je haar eraan moet wennen en tijdelijk wat vetter is. Je kan het dan eventueel naspoelen met verdunde appelazijn. Mijn haar hoefde er absoluut niet aan te wennen, maar als het wel moet wennen: geef niet te snel op!

Lees ook: “Snelle bak of duurzame schuimkraag”

de eerste stap, in duurzaam leven, zeeplokaal, mamablog mama van dijk

Wat zijn de voordelen van de zepen van Zeeplokaal?
 • Geen verpakking – per huishouden scheelt dit mega veel plastic afval!
 • De natuurlijke geur – heerlijk!
 • Gebruiksduur – 2,5 maand gemiddeld per blok, ook nog eens duurzaam dus.
 • De natuurlijke ingrediënten – het is oprecht een geruststelling dat ik geen verkeerde producten op mijn lijf en haar gebruik. Biologisch en zonder palmolie. Palmolie is een grote boosdoener in de cosmetische industrie. Hele oerwouden worden hiervoor gekapt omdat dit een heel makkelijk gewas en product is. We lijken niet meer zonder te kunnen… Toch wel, laat Zeeplokaal zien.
 • Het oog wil ook wat – hoe mooi ziet dit er uit in je badkamer? Weg met die felgekleurde, schreeuwerige verpakkingen…

Ook eens proberen? Shop de zepen hier en laat je overtuigen. Er zijn verschillende varianten douchezeep en shampoos, kijk lekker rond in de shop en ga thuis heerlijk genieten van overheerlijke producten. Goed voor je lijf, haar en de wereld.

Vragen of opmerkingen? Laat ze gerust achter in de comments of op de Facebookpagina van Mama van Dijk. Ik vind het leuk om van je te horen.!

Liefs, Corrinne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Verbeterhaar 3 september 2019 at 21:21

  Ik vind dit zo vet eruit zien!! En ook nog is goed voor het milieu.. Wat is jou favoriete geur/ welke zou jij aanraden?

  xx Polly

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.