christelijke mamablog, mama van dijk, mamablogger, mamablog, mama van dijk
geloof, Moederschap, Persoonlijk

Die avond voert de duivel strijd in mij

Eerder al deelde ik over de geestelijke strijd die ik soms ervaar sinds Mamavandijk.nl openlijk getuigd van Jezus’ liefde. De laatste weken voerde er een innerlijke strijd die op dat moment, die bewuste avond, zijn hoogtepunt bereikte..

Een beangstigende onrust

Het is bij tienen als ik nog even aan de telefoon hang met mijn tweelingzus in Jeruzalem. Onderwijl we bellen, sluit ik mijn huis af. Het is donker en boven slapen mijn meisjes. Manlief is zoals vaak van huis en ik klets bij met mijn tweeling-wederhelft. Al snel voeren onze gesprekken naar het onderwerp van geloof. Hoe de duivel je kan vastnagelen, hoe een geestelijke strijd kan worden gevoerd. Hoe zelfs demonen je leven kunnen kwellen. Hoe je aangevallen kan worden als christen, op de proef kan worden gesteld. Hoe bevrijding kan volgen en bovenal hoe Jezus overwint. Terwijl ik naar haar woorden luister voel ik een onbehaaglijke onrust in mijn hart komen alsof er die avond iets werd aangesproken in mij. Ik besluit het niet te noemen en vertrek snel naar bed.

Een aanvechting

Maar daar op mijn slaapkamer, terwijl ik mijn hoofd probeer neer te leggen, gebeurt het. Ik voel een druk op mijn rug en mijn hart voelt samengeknepen en fysiek pijn. In mijn hoofd stromen beangstigende gedachten en terwijl ik mijn telefoon pak, begin ik zelf te bidden. ” Zusje, bid je voor me alsjeblieft, het gebeurt hier, nu, met mij. Een enorme aanvechting vult mijn lijf. ” En terwijl ik daar lig, en er inmiddels op afstand meer mensen krachtig gaan bidden, voel ik de aanwezigheid van Jezus. Het is alsof ik de angst in de ogen moet kijken maar daar dwars doorheen zijn aanwezigheid zie. Mijn lijf trilt en ik huil. Nooit eerder was de geestelijke strijd zo intens in mijn leven en maakte het me zo bang. En tegelijk ervoer ik Hem nooit eerder zo dichtbij.

Efeze 6 v. 11: Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel

Zijn liefde overwint

Ik wilde eerder die middag schrijven over de wapenrusting en dat artikel voor vandaag inplannen. Over hoe krachtig het is om elke dag te bidden en je daarmee te wapenen tegen de geestelijke strijd van de wereld, tegen de pijlen van satan die hij op jou als christen richt. Want lieve lezer wat is er een geestelijke strijd gaande die je niet ziet! Maar die dag dat ik wil schrijven voel ik me niet lekker, besluit niet te werken, schrijf die dag niets. ’s Avonds terwijl ik de aanvechting ervaar voel ik dat ik het niet alleen hoef te doen. Dat dit artikel zoveel meer werd dan een oproep om te bidden en stand te houden in de geestelijke strijd die er is. God is dit platform aan het gebruiken om jou te bemoedigen.

Dit jaar begon ik elke week op MamavanDijk.nl te getuigen van Jezus en mensen mogen steeds weer bemoedigd en geraakt worden. Yes, Aan hem alle(!) eer. Die avond middenin die aanvechting heb ik een intens gesprek met onze Hemelse Papa. Zonder muren, echo, en zonder de vraag of het gebed wel de hemel raakt. Het is zo puur.

Gebed

Ik hoop dat op deze vrijdagmorgen een stukje uit dat intense gebed ook het gebed van jou mag zijn;

“Vader, dank dat ik Uw dochter mag zijn, vul mij met meer en meer van U zodat ik groeien mag en wanneer er pijlen van haat, angst, leugens of bedrog op mij worden gericht, U altijd overwinnen zal in mijn leven. Bewapen mij met hét woord van de waarheid, het schild van geloof.. “

Ben jij klaar voor de strijd? Let go and let God. 

Volgende week een uitgebreid artikel over de wapenrusting. 

-x- Mama van Dijk

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Rebekka 28 september 2018 at 07:46

  Halleluja!!!!

 • Reply Lianne 28 september 2018 at 20:26

  Bedankt! Ik liet me even meeslepen door mijn geestelijke strijd, negeren leek gemakkelijker, bidden werd minder… mijn doel verloor ik ook echt even uit het oog. Ik besef nu dat dit de verkeerde kant op gaat. … ging.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.