mijn lijf als moeder accepteren, afvallen mamablog, mama van dijk
MAMA.lijnt

MAMA.lijnt – zelfreflectie na afvalproces

Heel oprecht schreef ik hier over mijn summerproof doel van afgelopen Juli. Nog even wilde ik een heleboel geven om toch dat getal op de weegschaal nog eens te beïnvloeden. Afgelopen vrijdag deel ik een andere kant en probeer ik te kijken met andere ogen. Af en toe best een pittig leerproces ook voor velen met mij, zo bleek.

Lees ook: ” Met andere ogen kijken “

Een maandenlang afvalproces

Inmiddels is het bijna anderhalf jaar geleden dat ik het topic opende van Mama.lijnt. Dat ik een nieuwe versie van mezelf mocht worden, na 2 waanzinnige dochters en een flubbertje hier en daar. Ik viel zo’n 15 kilo af en heb een gewicht bereikt waar ik stabiel op blijf staan. Een paar kilo meer dan het doel dat ik voor ogen hield. Maar tussen dat gewenste doel en de paar kilo’s extra ligt dan ook wel de vrijheid om af en toe de bourgondiër in mezelf te verwennen. Met softijs en spikkels bijvoorbeeld!

En zo werd het tijd na een maandenlang afvalproces met ups en downs om te accepteren wie ik was en ben. De mama die weer in bikini durfde als ze zin had, ook al hing er een velletje over haar bikinibroekje. De mama die eveneens in badpak straalt omdat dat soms zo heerlijk veilig voelt. De mama die met andere ogen probeert te kijken naar haar lijf omdat ze weet dat als zij haar lijf omarmt met waarde en liefde haar meisjes hetzelfde zullen doen.

Kijk eens wat een dikke buik

Nog net vang ik een glimp op van mijn oudste peuter die voor de spiegel haar handen bij haar buik houd terwijl ze kritisch kijkt. Wanneer ik achter haar kom hurken draait ze met opgeblazen buik rondjes voor de spiegel terwijl ze met een glimlach zegt: Kijk eens wat een mooie dikke buik ik heb! We lachen hardop als ik haar buikje kriebel. “Zeg dat wel, jij hebt de allermooiste buik van de hele wereld”.

Ze glundert. 

En ik, ik kijk in de spiegel naar het huisje waar twee waanzinnige meisjes woonden. Daar, onder mijn hart voltrok zich een wonder. Pure, waanzinnige schoonheid.

Je bent prachtig, jij ja lieve lezer, prachtig precies zoals je bent.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.