MAMA.lijnt

Ik start opnieuw, en er is geen weg meer terug!

Goede voornemens. Het is januari, de agenda is nog wit. Op sommige plaatsen dan. Ik houd van januari. Het nieuwe jaar blaast als het ware nieuwe levensvreugde. Oke dat klinkt weird. Het blaast frisse nieuwe energie. Ja zie, dat klinkt beter.

En nu zit ik hier. Mezelf omhuld in favoriet konijnenpak, een onesie wel te verstaan. De rits is voelbaar. Iets te strak. De kerstkilo’s zichtbaar. En meest spijtig misschien dat dat niet de kerstkilo’s van een week terug waren. Het afgelopen jaar was een tikje heftig geweest zo moet ik bekennen. Ik schreef eerder al dat ik op meerdere momenten zocht naar balans. Naar wie ik was te midden van de zwarte wallen en de eindeloze nachten met mijn wakende peuter. De vermoeidheid bracht me aan het eten. Bracht me flessen cola om wakker te blijven en chocola (en meer) omdat ik mezelf zo zielig vond. En terwijl dat een jaartje doorsukkelde kwam ik aan. Veel te veel dan me lief was. Veel te veel dan gezond voor me was. De foodbaby was geboren.

En nu zit ik hier. Naast de weegschaal die zojuist onthulde dat het minder goed (lees erger) was dan ik nog enigszins hoopte. Vastberaden maakte ik samen met businesspartner Rolinda een plan,eind november al. Een fitplan voor iedereen vanaf januari. Want dit is namelijk het eerlijke verhaal. Van een doodgewone moeder die na een paar jaar toch weer aankomt omdat ze de teugels volledig liet varen. Dit is het eerlijke verhaal van mij. En het zou zomaar het jouwe (geweest) kunnen zijn wanneer je struggelt met een gezond gewicht.

Afvallen doe je niet door een plan van een paar weken of maanden om daarna terug te kunnen vallen op oude gewoontes. Afvallen vraagt om een nieuwe leefstijl met behulp van een fitplan, met bovenal behulp van de juiste mensen om je heen die je supporten. En ik wist hoe. Ik had deze stap 3 jaar geleden namelijk al eens gemaakt en nu mag ik hem deze maand samen met anderen gaan starten. Vol enthousiasme ga ik verder. Opnieuw. Mét een fitplan voor iedereen die het eveneens volgen wil. Trek even aan mijn virtuele jasje als je interesse hebt!

MAMA.LIJNT 2.0

Ik pak op waar ik ooit begon en neem jullie mee. Opnieuw in de maandelijkse Mama.lijnt. Met recepten, af en toe een leuk weekmenu, tranentrekkende verhalen en hilarische momenten op reis. Mijn Mama.lijnt reis 2.0!

En guess what? Mijn fitreis starts today!

Heb jij ook goede voornemens op gebied van gezondheid?
Teruglezen hoe het er drie jaar geleden aan toe ging? Check hier Mama.lijnt!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.