maak een groentedip, tomatensalsa met paprika
Smakelijk!

Smakelijk! – Vezelrijke tomatensalsa als groentedip of lunch!

Vandaag worden we verwend met een groentedip, een recept van voedingscoach Rolinda de Kruif. Heerlijk op een (na)zomerdag. Eens wat anders dan de boterham maar dan wel verrukkelijk én vezelrijk! Wie kan er wel wat inspiratie gebruiken?

Lees ook “3 koolhydraatarme variaties op de boterham”

Tomatensalsa

Deze tomaten salsa is wat mij betreft ideaal als groentedip. Neem een flinke hand sugarsnaps, miniworteltjes of paprikareepjes en je kunt fanatiek gaan dippen. Wil je hem serveren op een feestje? Vul dan een halve paprika met de salsa. Leg het geheel sierlijk op een houten serveerplank en smullen maar. Je kunt natuurlijk ook de paprika zelf opeten heb je zomaar een flinke lunch te pakken ;).

Ingrediënten
  •  2 el tomatenpuree óf 2 el herbalife gourmet tomatensoep poeder (om hem extra voedzaam te maken)
  • 200 ml Griekse yoghurt 2% vet
  • 1 bosui
  • 2 tomaten
  • ½ groene paprika
  • 1 teentje verse knoflook
  • Verse koriander
  • Sap van 1 limoen
  • Peper naar wens
Aan de slag

Snijd de bosui in hele kleine plakjes en de paprika en tomaten in hele kleine blokjes. Haal de knoflook door de pers en snijd de koriander fijn. Meng de yoghurt en de Gourmet Tomatensoep poeder of de tomatenpuree met een garde in een schaal. Voeg hier vervolgens de gesneden groenten aan toe. Besprenkel het limoensap eroverheen en voeg een snufje peper toe, roer het geheel vervolgens goed door elkaar.

Smullen maar

Wat is jouw favoriete salsa / dip?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.