geloof - christelijke mamablog, mama van dijk
geloof

Afkijken is helemaal niet erg

Het is een zomerse dag in oktober langs het Gardameer op camping Bella Italia. We strijken met zijn tweeën, 4 jaar geleden nog vrij en kindloos, neer in een hip restaurantje en al snel volgt er ook een grote familie waarna een bijzonder tafereel zich afspeelt..

Handen samen

Met dat ik mijn oog laat vallen op de gezellige familie die heeft plaatsgenomen in het midden van het restaurant klinkt er plots wat rumoer. Ik kijk verwonderd op als ik zie dat het koppel van zo’n 15 man de maaltijd begint met een openlijk hardop gebed. Ik krijg niet helemaal duidelijk welke taal er word gesproken maar de warmte overlaad me. Klein en groot leggen de handen ineen waarna zij hardop een kort gebed uitspreken voor de maaltijd. Wauw. “Handen samen” krijgt sinds dat moment in Huize van Dijk een soortgelijke wending.

Kijk nou, ik tik manlief aan en heel even zijn we getuigen van dat intieme moment. Tegelijk vraag ik me af, en wellicht is het een vraag die ook jij jezelf wel eens heb afgevraagd; “Durf ik mijn geloof in het openbaar uit te dragen? Kies jij ervoor je handen te vouwen in een kantine vol collega’s die niets met het geloof hebben? Kies jij ervoor je gebed in je hart uit te spreken? Kies jij ervoor om buiten het thuisfront te laten zien dat je Jezus kent op welke manier dan ook?”

Onzichtbare geloof

Tijdens vele werkplekken en studies koos ik zo vaak voor het onzichtbare. Tot God bad ik wanneer ik wilde en dan vooral niet tijdens volle kantines, mijn relatie met Jezus was iets voor mij persoonlijk. Daar wilde ik een ander vooral niet mee vermoeien. En heus, ik vraag je vandaag de dag nog steeds niet een hardop gebed uit te spreken te midden van een zakenlunch of pauze met collega’s. Ik vraag je ook niet de hand van je collega vast te pakken voor je bidden gaat. Wat dan wel?

Persoonlijk

Mijn relatie met Jezus is nog steeds iets persoonlijks maar wanneer je hart mag overstromen van Zijn liefde gaat dat soms zomaar dwars door comfortzones heen. Dan komt het punt dat je mag (en ik vermoed vol passie) gaan uitdelen. Soms heel subtiel met een glimlach of een bemoediging. Een ik-zie-je-staan door een arm om haar heen. Een je-bent-niet-alleen met een liefdevolle knipoog. In en door Zijn liefde. Dan kan ik alleen maar zeggen; Ga..

..Ga vandaag de wereld in en deel uit die grenzeloze bron van liefde. Het is mijn verlangen voor vandaag dat je in die liefde zult delen zodat anderen zullen zeggen; “Ik weet niet wat jij hebt, maar ik wil het ook!”

Gebed

Misschien is het ook een verlangen in jouw hart..
Je mag je handen uitstrekken naar je Hemelse Papa.

” Heer, U kent mij. U ziet mij.
U kent mijn diepste angsten, mijn dromen des te meer.
Heer, vandaag wil ik uitdelen in Uw liefde.
Vul op dit moment mijn hart Heer met meer en meer van U en breng mensen op mijn pad
zodat ik, hoe klein of groot het ook mag zijn, Uw liefde delen mag. ”

Let my life be the proof of Your love.

Ik wens je een waanzinnige dag toe! Be blessed!

-x- Mama van Dijk

Herpublicatie
Bron: Foto

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Aritha 3 juli 2018 at 12:54

    Heel mooie blog (die ik meeneem in mijn gedachten). Dank je wel.

  • Leave a Reply


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.