salades, maaltijdsalade, saladbowl, AH
Review, Smakelijk!

Saladbowl – Smakelijk!

Vandaag lees je over de nieuwe salades die in de schappen liggen! Maar of die echt zo lekker zijn? Ik testte ze samen met Papa van Dijk voor je uit. En natuurlijk kreeg dat met manlief in het testpanel weer een bijzonder wending..

Hongerige chauffeur

Tonijn, dat lust ik wel. Zal ik deze meenemen? zegt manlief op een voorzichtig vragende toon. “Lieverd. Prima als jij er ook eentje wilt testen maar vergeet dan niet vóór je aanvalt een foto te maken!” Ik ga volledig mee in zijn overtuigende “Prima schat”. En het resultaat is dan ook verbluffend. Ja, verbluffend slecht zul je bedoelen! Wat had ik in vredesnaam gedacht? Dat mijn hongerige chauffeur zich na een 15 urige werkdag aan de kant van de weg eerst even tien minuten zou ontfermen over een wit bordje met daarop een juiste opbouw van sla tonijn en paprika? Had ik nu echt gedacht dat hij de saus hier in rechte strepen overheen zou trekken om daarna trots de foto door te sturen?

Tonijn, Ei, Paprika en Sla.

Rond etenstijd is het manlief die me aan deze review van de dag herinnert. “Er zit paprika in! “Iewl, Wil, dit is echt niet te doen, als je nog eens iets weet. Ik zit nog na te rillen”.  Ik kan het niet laten om hardop te lachen maar vraag me daarna allereerst af of er wel een foto is gemaakt. “Jazeker” Ik krijg een foto toegestuurd van de inmiddels door elkaar geschudde salade die toen nog onaangeraakt in de hoek van zijn cabine stond. Ik krab mezelf eens achter de oren. De volgende keer test ik zelf. Want laten we eerlijk zijn, een verse salade, voorzien van tonijn paprika en sla, daar worden wij toch blij van?

Saladbowl

Het is al even geleden als ik de eerste persberichten zie verschijnen over de nieuwe maaltijdsalades van de AH. De Saladbowl. Mijn interesse is direct gewekt. Misschien juist omdat ik de laatste tijd vaak te lui ben om een simpele boterham met hagelslag te vervangen voor een gezondere salade als lunch. Iets dat me in de zomermaanden beter af gaat. Een paar weken later ontvangen we geadresseerd aan Mama van Dijk een cadeaukaart van de appie om te gaan shoppen. Met plezier gaan we op zoek naar de nieuwste salades en die vinden we al snel. Een variant met tonijn, een met kip en de vegan salade met zoete aardappel en geitenkaas. Dit alles zonder toegevoegde suikers, wel zo prettig als je net lekker aan het trainen bent voor je killerbody. -Of iets dat daarop lijkt

Kip, Veldsla, Quinoa

Bovenstaande Salad Bowl is de variant met kip en veldsla, zon gedroogde tomaat, een bonenmix en Quinoa. De salade vult goed, de bonenmix is een beetje hard maar maakt het wel geheel wel lekker knapperig! De kip is zalig. Een lekkere frisse combi.

Mijn favoriet

Alhoewel ik de smaak van geitenkaas altijd een beetje overheersend vind moet ik toegeven dat ik dat in deze salade niet zo heb ervaren. Ik ben zelf echt een vlees mens dus ik mis in dit soort vegan varianten wel wat. Ondanks dat maakte de zoete aardappel, de walnoten en de frisse knolselderijdressing deze variant toch favoriet. 

Ben jij een salade fan? De AH Saladbowls zijn te koop voor 4,29 – 4,99 per stuk, afhankelijk welke maaltijdsalade je kiest. 

En manlief? Die is vrijwillig uit het “Smakelijk!” testpanel gestapt.

Ps: Misschien toch Mora eens bellen..

-x- Mama van Dijk

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.