speelkeuken, inspiratie, mama blog mama van dijk
Moederschap, Speelgoed

Een speelkeuken in huis? Inspiratie voor je mini chefkok!

Enkele weken geleden plaatste ik een foto in mijn instagram stories. Mijn meisjes waren ineens weer helemaal fan van het opklapbare houten mini keukentje dat ze uit de kast hadden gevist. Onze ietwat kleine kamer was/is niet echt geschikt voor een reusachtige speelkeuken maar de liefde voor die dingen is er des te meer. Wellicht komt het er ooit nog van. Een voor onder de veranda, in de tuin of op hun eigen kamertjes misschien? Wie weet!

Spelen met een speelkeukentje

Op instagram deed ik weken geleden een oproepje om jullie leuke speelkeukentjes met me te delen! En dat deden jullie! Zo leuk! Een tof inspiratieartikel als gevolg met korte beschrijvingen van de mama’s. Ik koos er een aantal uit om met jullie te delen!

Het keukentje van Fleur

speelkeuken, inspiratie, mama blog mama van dijk

Everlina: “Hier zie je onze dochter Fleur. We hebben haar het bekende IKEA Duktig keukentje gegeven voor haar 2e verjaardag. Omdat het keukentje een vrij standaard uiterlijk heeft, hebben we hem gepimpt. De originele houtkleur is wit geschilderd met zwarte details, ook hebben we er knopjes en lampjes in gemaakt. Het leuke verenstofje vond ik in de plaatselijke stoffenwinkel en ik heb er kleine handdoekjes van gemaakt. Fleur is er erg blij mee en dit unieke exemplaar past perfect in ons interieur.”

Het keukentje van Lenthe en Noortje

spelen in kinderkeuken, inspiratie, mamablog

Abby: “Wij hebben dit speelkeukentje online besteld, ik weet alleen echt niet meer waar! Maar zag dat die nu ook gewoon bij bol.com te koop is! Wij hebben hem nu al zo’n 2 jaar en hij is hartstikke stevig, helaas is alleen het raampje uit de oven gesneuveld. Onze oudste dochter is heel erg gek op aardbeien en roze dus ja dan is de keuze snel gemaakt. Mama vind hem niet zo mooi in het interieur staan, maar omdat die volledig van hout is en alle onderdelen ook heb ik er vrede mee. (haha!) Het keukentje is van Lenthe (3) en onze jongste dochter Noortje (1) speelt er sinds ze kan zitten ook heel erg graag mee. En omdat ik gastouder ben spelen er ook nog een heleboel gastouder kindjes mee. Dus een heleboel chefkoks hier in huis.”

Het keukentje van Febe en Suze

styling, speelkeuken, keukentje kinderen, mamablog mama van dijk

Het keukentje is van IKEA, het bekende DUKTIG keukentje. Febe wilde graag het keukentje dwars hebben staan i.p.v. recht tegen de muur, zodat ze ‘winkeltje’ of ‘meneer en mevrouwtje’ kan spelen. Best goed bedacht, het was niet in mij opgekomen het keukentje zo neer te zetten. De foto is gemaakt door Ruben die zijn tweede papadag (ooit) had – hij had al vakantie en ik moest nog werken. Je kunt dat wel zien ook, want Febe loopt nog in haar ondergoed . Suze zit te staren op een rieten stoeltje die ik voor een prikkie kocht bij @kringloopgelukjes.

Het keukentje van Marlou en Romee

Suzanne: “Dit leuke zwart-witte keukentje kochten we voor Marlou (3) en Romee (1) bij nostalgische keukentjes. Ze hebben heel veel soorten, wij kozen voor deze uitvoering van 95 cm. breed omdat het goed in ons huis past. Hij kostte zo’n € 200 en de meiden hebben er veel plezier van!”

Het keukentje van Janna

steigerhouten keukentje, inspiratie op ,mamablog mama van dijk

Henrika: “Hier kookt ons dochtertje Janna dagelijks. We kochten hem via marktplaats!”

Inspiratie

Heb jij ook een waanzinnige speelkeuken die je graag met ons zou willen delen?
Deel hem met ons in de reacties en inspireer ons met je favoriete speelhoekje!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.