christelijk mamablog, recept, spinazietaart,
Smakelijk!

Smakelijk! – Een zalige (spinazie)taart voor elke dag

Soms heb je van die recepten die je het liefst wekelijks zou willen laten terugkomen in het menu. Misschien omdat de smaak hemels is, het leuk op tafel staat óf omdat je kinderen dan tenminste wél iets eten. Guess what? Deze spinazietaart heeft het allemaal.

Groene taart

Trots snij ik de groene taart in sierlijke stukken uiteen. “Oh mam, als deze op is mag ik dan nog een stuk?” De bladerdeeg bodem legt dochterlief sierlijk aan een kant. “Voor straks” glunderend eet ze de ene na de andere hap spinazie. Een groente die hier tenminste wél gegeten wordt. Zo fijn vind ik dat!

De andere dochter daarentegen (jazeker, tegenpolen ten voeten uit) begint allereerst aan de krokante korst. Terwijl de geur van het spinaziemengsel met ei, gehakt en een zelfbedachte topping van uitgebakken spekjes en kaas de keuken vult, vullen eveneens onze magen. Een voedzame maaltijd was het zeker. Oke, true, deze maaltijd wint niet alle prijzen in het kader van healthy. Maar oh-zo-lekker. Een groot stuk beland diezelfde avond in de koelkast. Heerlijk voor de lunch, of morgen nog eens zoals bij ons het geval.

Recept

Ik gebruikte dit recept uit de allerhande en paste hem zelf wat aan.

Anders dan de foto doet vermoeden gebruikte ik dit keer een lekkere grote taartvorm (stuk hoger dan de quichevorm) van zo’n 26 centimeter breed. Om hem zo hoog als een echte taart te krijgen gebruikte ik dus wat meer bladerdeeg plakjes, ik vermoed zo’n 8. Daardoor kreeg ik er vervolgens ook de dubbele dosering spinazie in, dus 2x 450 gr. Ook het gehakt verdubbelde ik. Win-win! De hoeveelheid ei en kaas hield ik gewoon gelijk. Voor hij de oven in ging strooide ik er nog even twee handjes (gebakken) spekjes overheen. Een paar plakjes ontbijtspek kan natuurlijk ook. Hmm!

Kosten van deze Maaltijd

Lees ook: “Hoe ik met succes mijn boodschappenbudget halveerde”

Ik bestel mijn boodschappen bij mijn wekelijkse plus-bestelling en deze complete maaltijd voor vier personen kost me daar 6,13. Eieren niet meegerekend. Vanwege de hoeveelheid, eten wij hier met gemak twee dagen van. Maakt het een ruime 3 euro per avond. Heb je grote eters? Of een groter gezin? Dan smul je hem in één avond lekker op. Ook heerlijk met een lekkere frisse sla trouwens óf zonder bladerdeeg en met een gepofte aardappel.

Wanneer ga jij hem maken? Smakelijk!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.