variatie, boterham, lunch, simpel, koolhydraatarm
Smakelijk!

3 x simpele variant op de boterham – Smakelijk!

Vandaag deel ik met liefde mijn lunch favorieten passend in een koolhydraatarm dieet . In het afgelopen jaar heb ik mijn leefstijl weten te veranderen in een koolhydraatarm(er) bestaan. In de eerste drie maanden ging dat er streng aan toe. Ik weigerde onder andere brood, aardappels, rijst en pasta. Na 3 maanden minder streng en na 6 maanden at ik wekelijks af en toe weer wat meer koolhydraten. Inmiddels ben ik gewend aan een heel andere leefstijl met veel beweging en eet ik bijvoorbeeld nu weer met regelmaat een heerlijke zelfgemaakte pasta of schotel met aardappels. Op zoek naar

Kaascracker

Makkelijker kan ik hem niet voor je maken. Dit is dan ook echt mijn favoriet! Neem een schoteltje en een plak voorgesneden kaas. Of net zoals ik vaak doe: Beleg een bordje vol zelf gesneden plakjes kaas . Zet het schoteltje met de plakjes kaas of de voorgesneden plak kaas in de magnetron voor ongeveer 90 seconden. Check daarna even of de gehele plak kaas stolt (pas op heet!). Zo niet, geef hem dan nog 30 seconden. Laat de plak vervolgens afkoelen tot hij volledig is uitgehard. Tadaa! Je heerlijke kaascracker is klaar. Besmeer met bijvoorbeeld roomkaas, een plakje ham en een eitje en/of strooi er pijnboompitjes overheen. Ook heerlijk crispy voor in een salade.

Variatie: gebruik eens rookkaas plakken!

Wrap van ei

De zomer komt er weer aan en dat betekent hier dat de salades weer favoriet zijn! Een simpele salade met reepjes kip en tomaat, plakjes komkommer en een handje ijsbergsla, rucola en augurk zorgen hier altijd weer voor een klein feestje. In de winter heb ik het minder op de salade lunch en ging ik liever voor een andere variant. Zodoende maakte ik dan liever plezier dunne wrapjes gevuld met alles wat je ook maar in de koelkast of vriezer hebt liggen. Zo rolde er wel eens een luchtige variant uit met zomerfruit en roomkaas. Maar ook een streepje honing mosterd dressing of chili op de wrap zijn niet te versmaden in combinatie met reepjes kipfilet, paprika en bijvoorbeeld een handje rucola.

Klop twee eieren los met een beetje zout en bak in de pan aan twee kanten op het vuur.

Variatie: Voor de zoete variant klop je twee eitjes los met een klein beetje zoetstof. Bijvoorbeeld voor je variatie met ijs en aardbeien in het weekend. 

Oopsies

Wie al langer koolhydraatarm eet, zal ze vast wel kennen: de oopsies. Ze zijn een ideale broodvervanger! Je kan ze gebruiken bij het ontbijt of bij de lunch. Je kan ze hartig maken, maar ook zoet. Dit is het basisrecept. Maar varieer hier mee naar eigen wens! Voeg eens wat zaadjes toe voor extra smaak, amandelmeel voor extra stevigheid, kaneel, etc.

Wat heb je nodig?

3 eieren
100 gr (kruiden)roomkaas
1 theelepel bakpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150°C.
Neem twee vetvrije kommen en splits daarin de eieren. De eigelen in 1 kommetje, het eiwit in het andere.
Voeg een snufje zout bij het eiwit en klop het geheel stijf. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden, zonder dat het eiwit beweegt.
Voeg de roomkaas en het bakpoeder bij de eigelen en mix tot een luchtig geheel.
Spatel nu het eigeelmengsel door het eiwit. Niet alles in 1 keer! Doe het voorzichtig zodat de lucht er niet uitgaat.
Bekleed een bakplaat met een bakpapier. Nu heb je de keuze: ofwel maak je mooie ronde broodjes en dan maak je hoopjes met een lepel, ofwel stort je het hele mengsel hierin uit en bak je 1 grote variant die je daarna in vierkantjes snijdt.
Plaats de bakplaat in de oven gedurende zo’n 25 minuten.

Honger?

Hongerig geworden en benieuwd naar de oopsies? In mijn stories op Instagram show ik je vandaag onder andere hoe deze verrukkelijke koolhydraatarme wolkachtige broodjes eruit zien. Heerlijk met een plakje ham of als broodje voor een zelfgemaakte hamburger.

Wat ga jij zeker eens proberen?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Yvonne 8 april 2018 at 20:27

  Hier was ik naar op zoek. Ik wil ook graag het brood meer vervangen door… Ja door wat? Ik lust geen kaas dus zoek ik nog even verder. Mocht je tips hebben dan hoor ik ze graag.

 • Reply Mama van Dijk 8 april 2018 at 20:34

  De wrap zonder roomkaas en met kipfilet is er wellicht eentje om van te smullen? Zelf crackers maken! Bananen ei pannekoekjes? Genoeg tips:)! -x- Mama van Dijk

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.