wallies, zelfgemaakte boerenijs, veluwe, otterlo, cafetaria
Review, Smakelijk!

Wallies – Boerenijs en chocoladedromen

Het is een heerlijke zaterdagmiddag als wij ons optuigen om richting Otterlo te gaan, niet ver uit de buurt van ons geliefde Barneveld. Met Nationaal park de hoge Veluwe om de hoek is Otterlo een echte trekpleister voor toeristen om een hapje en een drankje te doen. Ook die middag stroomt het kleine dorpje vol. Wil je een hapje eten in Otterlo kom je al snel uit bij de Waldhoorn en het naastgelegen kleinere Wallies. Vandaag leg ik je haarfijn uit waarom je ook eigenlijk niets meer nodig hebt dan dat.

Gemakkelijk en lekker

Plof je bij de Waldhoorn neer voor een uitgebreid menu met wat chiquere hoogstandjes legt zusje, of broertje, Wallies de nadruk op een gemakkelijker hapje eten. We scoren daar dan ook een overheerlijke burger en een paar lekkere snacks voor de kindjes, ploffen neer op het terras, zetten onze voeten te rusten op de houtsnippers en genieten van onze spelende kindjes die zich uitleven bij de bijbehorende houten speeltuin. Wat een feest!

Wallies burger

Terwijl ik mijn tanden zet in een gigantische burger met o.a. spek, ui, augurk, een zacht gebakken eitje en een vers broodje weet ik mijn smaakpapillen te amuseren. De meisjes zijn na een stukje frikandel inmiddels meer geobsedeerd geworden van de ijskraam van Wallies en dus besluiten we ons diner nog een hoogstandje te geven met het overheerlijke ijs van hier.

Mijn peuter weet zich nog net in te houden maar zij had, wellicht net zo graag als ik, het liefst even meegedraaid in de ijsmachines die voor onze neuzen aan het werk zijn. Hoe vers wil je het hebben? Haar ogen kan zij maar moeilijk afhouden van al het lekkers. Ik probeer een keuze te maken die me niet al te gemakkelijk af gaat. Maar dan.. bij het zien van de chocodream verlaat de wilskracht en mijn sportieve uitspattingen in één keer mijn lijf. “Die graag” roep ik bijna vanuit mijn tenen. Met mijn dreumes op de arm kan ik de ijscoschepper van Wallies die middag nog het idee geven dat we dit ijsje straks heus samen gaan oppeuzelen. Peuterlief geniet inmiddels aan een tafeltje op het terras van haar verse softijs met spikkels, haar levenslange favoriet zo denk ik.

Chocodream

Terwijl ook manlief geniet van de diverse soorten boerenijs begin ik aan mijn chocoladedroom van de middag. De droom die werkelijkheid begint te worden in een grote hoorn gevuld met bollen vanilleijs, een topping van chocolade, nog meer chocolade bolletjes en een twix om het geheel compleet te maken. Zonder me schuldig te voelen waan ik mezelf heel even in mijn eigen wereld waar het boerenijs verkoeling geeft tot mij plots opvalt dat het zwarte jasje van peuterlief ineens compleet wit kleurt.. met gekleurde spikkels.

Help!

Tipje

Bezoek jij binnenkort de Veluwe? Vergeet dan ook niet een bezoekje te brengen aan Nationaal park de Hoge Veluwe, je vind het net voorbij je lekkerste chocoladedromen..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.