kijk met andere ogen naar jezelf, je bent geliefd, in jou vind ik vreugde, mamablog mama van dijk
geloof

Kijk met andere ogen

Het is een zonnige morgen als we als gezin onze plannen voor een strandmomentje voorbereiden. Het is heet, flink heet geweest en dus hesen we ons de afgelopen tijd massaal en vaak in bikini, tankini, badpak of iets ander luchtigs voor een portie zonnestralen. 

Voor de spiegel

Terwijl ik een oude bikini aantrek en plaatsneem voor de spiegel aanschouw ik twee flinke gevaartes die luisteren naar de naam heupen. Ter hoogte van de navel bevinden zich een wirwar aan strepen die zonder enige verhulling laten zien wat een spanning er op deze buik heeft gestaan. In de bikini top hangen twee omgekrulde hoopjes borst dat door de baby’s, zwangerschappen en hormonenexplosie twee bijna schattige in elkaar gezakte puddinkjes zijn geworden. Net boven het bikinibroekje herinnerd een litteken me aan de operatie van de blinde darm en ook het losse vel waar geen bootcamp meer tegenop kan bekijk ik met enige onzekerheid. Mijn lijf was veranderd. En op die zonnige morgen lijk ik mezelf erop te betrappen daar een beetje moeite mee te hebben.

Ik kijk naar deze mama in de spiegel. Inmiddels zijn haar dochters om haar heen gaan staan. Terwijl mijn hart de onzekerheid opmerkt klinkt er een krachtige stem in mijn gedachten. “Je bent prachtig, Kind van de Allerhoogste.” Die morgen maak ik dansjes en zingt mijn hart het uit.

Je bent prachtig, mooi gemaakt, je bent een kind van Allerhoogste.

Glundering

Heb jij wel eens een papa vol glundering in zijn ogen naar zijn eigen meisje zien kijken? Ik hoop van harte dat je die blik in de ogen van je eigen papa kent. Of je dat gevoel van liefde herkent of niet, met die liefdevolle ogen kijkt de Hemelse Papa vandaag naar jou in de spiegel. In jouw onzekerheid, de angst om te falen of gepest te worden, afgewezen te worden om wie je bent, in jouw gebroken hart, wil Hij ,die jouw in het bijzonder heeft gemaakt, vandaag zeggen;  Je bent mijn kind! Je bent prachtig! Ik heb je zó lief!

Leer kijken met andere ogen

Heb nooit meer het lef om jezelf met afschuw in de spiegel te bekijken. Als jij leert kijken met de ogen van Jezus zul je jezelf en de mensen om je heen gaan zien in hun waanzinnige schoonheid. Dat lijf van jou mama, dat heeft gevoed, getroost, gezorgd. Het is gegroeid, het heeft verwarmd en geeft kracht elke dag opnieuw.

En lieve mama, wat is dan summerproof? Als dat los staat van een gezonde leefstijl en puur gebaseerd is op een getal op de weegschaal of een sixpack onder je borst dan wil ik vandaag dat je begint te kijken met andere ogen. Want terwijl jij de volgende keer in de spiegel kijkt. Kijkt Hij met je mee. Ik hoop en bid dat de woorden dwars door al je onzekerheid zullen klinken. Dat zijn liefdevolle ogen je zullen raken tot diep in je hart.

“Jij bent Mijn geliefde kind! In jou vind Ik vreugde!”

Voor de spiegel omarm ik mijn kleine meisjes terwijl ik het fluister; Je bent prachtig!

Durf jij al te kijken?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.