roadtrip met kinderen, mamablog mama van dijk
Reizen, Vakantie

Roadtrip met kleine kinderen, we gaan het doen!

Vorige week kondigde ik mijn vertrek met de peuter richting Jeruzalem aan, afgelopen weekend mochten we een weekendje vakantie vieren met familie rondom Winterberg en vandaag krijg je een kijkje achter de schermen van onze zomervakantie die voor ons niet al te lang meer op zich laat wachten. Yes!

Villa del achtertuin?

Verschillende dingen hebben in onze voorbereidingen de revue gepasseerd, van villa del achtertuin tot een weekje Mallorca tot een verblijf in Zeeland of Texel. Echter, na een jaar hard werken en dromen wilden we toch weer iets verder van huis. En zo’n vliegtrip mocht ik van manlief eerst zelf maar eens uitproberen met de peuter. Wat een straf!

Lees ook: “Alleen op (vlieg)reis met mijn peuter

Oostenrijk, Slovenie, Kroatie – Makarska

Je bent een chauffeur of je bent het niet. Manlief geniet van lange stukken rijden en ik heb graag m’n spullen en lievelingsmensen dicht bij elkaar. We besloten dit jaar onze eerste roadtrip met een camper te boeken. Whaa! Zouden daar niet al onze reiswensen in samen komen? Wij meisjes doen een tukkie in de auto en manlief sjeest ons in een nachtje doortuffen richting onze eerste bestemming in Slovenie. Klinkt als muziek in de oren wat mij betreft!

Vorig jaar hebben we in de zomer twee stops gemaakt. Een huisje in zuidelijk Oostenrijk en een huisje in Crikvenica – Kroatie. Van daaruit hebben we veel gereist. Zo gingen we vanuit oostenrijk geregeld heen en weer voor wat dagjes in Slovenië dat echt(!!)de moeite waard was en vanuit het plaatsje in Kroatie reden we ook veel richting de plaatsen om ons heen. We houden van veel zien en komen graag op een heleboel plaatsen. Dé reden om onze trip richting Kroatië nog eens te doen maar dan met een camper.

Roadtrip

Inmiddels hebben we een waanzinnig gave roadtrip in ons hoofd en zoals een ieder van me zou verwachten zat ik al snel aan tafel met een volledig uitgedacht plan inclusief prijzen, adressen, contactgegevens maar nog net geen boeking. Manlief die onze roadtrip adoreert om zijn avontuurlijkheid veegde die plannen al snel van tafel. We gaan op roadtrip, en dus hebben we vakantie zodra we hier de straat uitrijden, bepalen we ter plekke waar we heen gaan, waar we stoppen en waar we terecht komen en de rest blijft een verassing. Zo luidde zijn conclusie. Avontuur dus! “Maar kunnen we dan alsjeblieft wel de eerste stop boeken zodat we weten waar de reis heengaat?” spreekt de moeder met controlfreak verschijnselen. En zo geschiedde.

De roadtrip in ons hoofd brengt ons vanuit Slovenie richting de plitvice meren in het waanzinnige natuurpark waarna we onze reis zuidwaarts vervolgen. Aan de makarska riviera hopen we te kunnen eilandhoppen en via de kustlijn van Kroatie zullen we de weg naar boven vervolgen.

Onvergetelijk

Binnen afzienbare tijd laden wij de waanzinnige hut op wielen in om enkele weken richting het zuiden te vertrekken. Of de reis ons brengt in Slovenie, Kroatie, Oostenrijk of Duitsland? We hebben werkelijk waar geen idee. En of dat avontuur zal bevallen? Onvergetelijk word het zeker. We kunnen niet wachten!

En Mama? Die stopt haar favoriete lijstje campingopties (die met uitstekende wifi afgewisseld met de middle of nowhere camping) stiekem in haar tas. Je weet maar nooit. Sttt..

Waar zijn jullie geweest of waar gaan jullie heen deze zomer? 

PS: Tips voor waanzinnige (camper) plekjes in Slovenie of Kroatie altijd welkom!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lydia 14 augustus 2018 at 07:07

  – Camping Bled
  – Kamp zlatorog bohinj

  Beide in Slovenië. Mijn voorkeur ging uit naar de tweede, kamp zlatorog bohinj. Relaxte gasten en een super! mooi meer.
  In het hoogseizoen veel te druk, dat is jammer. Maar ook kamp bled is erg druk. Je kunt niet boeken vooraf en dat maak het extra leuk! Maar ook wel spannend. Je moet wel een beetje van alternatieve mensen houden, die lopen daar wel rond!! Vind ik erg leuk.

  Verder spraken we daar een local en die raadde ons kamp nadiža aan. Dat was haar meest favo camping ever, van Slovenië. En dicht bij de grens van Italië.

  Succes!!

 • Reply Corrinne Bax 16 augustus 2018 at 15:40

  Geweldig Wilma, het klinkt nu al als een groot feest! En het is jullie zo gegund!
  Corrinne Bax onlangs geplaatst…Hoe verpakkingsvrije zeep mij helpt bewuster te levenMy Profile

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.