mamablogger mama van dijk, appeltaart maken, peuter, vakantietip
uitjes met kinderen, vakantietips

Je kind bepaalt, wie durft?! – Budgetvriendelijke vakantietip #7

Nog heel even en we slaan de 6 weken vakantie op als een (hopelijk) waanzinnige herinnering. Langzaamaan zie je her en der de term school weer verschijnen. En vandaag trappen we dan ook af met de laatste vakantietip. Een tip die met kinderen vrij makkelijk in te vullen is. Of nouja..

Je kind bepaalt

Laat je kind eens bepalen. Ik stelde mijn peuter dé vraag na een kort gesprekje op peuterniveau over de heerlijke vakantieweken zonder schooltje. Lieverd, wat zou jij nog heeeeel graag met mama en Fleur willen doen? Het mag alles zijn wat je maar bedenken kunt. Ik zie haar ogen heen en weer gaan als ze vol enthousiasme roept.. naar Oma!

Ben je bang voor wildere antwoorden? Vul dan zelf (of samen) een geweldig potje of pannetje vol geweldige ideetjes en dan grabbelen maar. Wat dacht je van koekjes bakken en daar samen boodschapjes voor gaan doen, zwemmen in een meertje, wandelen door het park met een gevuld picknickmandje, knutselen in de tuin, een hut bouwen op zolder, verstoppertje doen in het bos, verven op een geweldig groot papier, fietstochtje maken naar de ijscoboer, etc. etc.)

Appeltaart

Mijn mond valt een beetje open van verbazing door de eenvoud en de puurheid tegelijk. Gewoon een bezoekje aan oma.. Aangezien die twee het liefst elke dag samen zijn besluit ik haar een beetje te helpen en dus opper ik een reeks andere opties waarna ze nogmaals luidkeels een keuze maakt. Koekjes bakken! Of Appeltaart.

lidl appeltaart bakmix

Het werd die middag een appeltaart. We duiken de keuken in terwijl de dreumes een slaapje doet. We kneden samen het deeg, vetten de vorm in, strooien bloem door de keuken, snijden appels in partjes en de vleugjes kaneel vliegen je om de oren. Na de baksessie met de peuter besluit ze even te willen rusten. Een glimlach zo groot als haar gezichtje komt onder haar dekbed uit. Straks mag ik proeven he? glundert ze. Zeker lieverd. Ik sluit de deur en loop naar beneden. Terwijl ik de trap af loop is het de peuter die me toejuicht; Mam? “Ja lieverd?” Ga jij lekker opruimen? Ik lach “Ja schat”. Oke, doei he! 

Drie seconden later sta ik te midden van het slagveld. Daar waar de geur van appeltaart mijn neusharen streelt ,dat dan weer wel. Een klein half uurtje later blinkt de keuken weer en herinnert enkel de geur uit de oven ons aan de waanzinnige morgen.

Rustmodus

Wat zijn de weken gevlogen en wat went het leven in en om het huis ook weer snel. Alles staat zo lekker in een soort van rustmodus en met het weer van de afgelopen tijd was het dan ook zeker geen noodzaak om perse weg te gaan. Terwijl om ons heen hordes mensen zijn vertrokken en ook (gelukkig) weer zijn thuisgekomen komt onze vakantietijd steeds een beetje dichterbij.

Op pad

Die middag fietsen we nog even richting oma. “Komt papa nu heel lang thuis?” hoor ik mijn peuter met ietwat lage stem achterop de fiets zeggen. “Bijna lieverd!” beantwoord ik haar geduldig. “Gelukkig maar want ik mis hem steeds een beetje.. “ Ik glimlach.

De vakantietijd maakt langzaam plaats voor een waanzinnige herinnering

Waar kijk jij deze zomer met heel veel plezier op terug?

-x- Mama van Dijk


Alle budgetvriendelijke vakantietips nog eens nalezen?
Van de leukste speeltuinen tot heel bijzonder strandje!
Check de volledige rubriek “Uitjes met Kinderen” hier 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Aritha 20 augustus 2018 at 19:10

    Leuk! Als ik zoiets aan mijn 14 jarige zoon vraagt dan zegt hij….

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.