een gezonde taart bakken, dit recept is te lekker, gezonde kwarktaart, mamablog mama van dijk,
Lifestyle, MAMA.lijnt, Smakelijk!

Een stuk kwarktaart voor ontbijt? Dit is het gezonde recept.

Soms kom je van die recepten tegen die je niet voor jezelf kunt houden. Van een vriendinnetje kreeg ik dit receptje toegestuurd en terwijl ik nog steeds wacht op een proefsessie van deze homemade creatie kan ik het niet laten dit recept vast met je te delen! Gebruik jij wel eens een shake en zou je willen experimenteren met je ontbijt of lunch? Lees dan snel verder

Benodigdheden

–  1 kg kwark
–  4 lepels F1 voedingshake (Herbalife)
–  4 gelatine blaadjes
– 3 a 4 maaltijd repen

kwarktaart maken doe je zo, lifestylecenterbareneveld, mamablog mama van dijk

Bereiding

Maaltijdrepen in kleine stukjes snijden en verdelen over de bodem van het taartblik. 4 blaadjes gelatine laten wellen in het water dan in een pannetje met een heel klein beetje water verwarmen totdat ze opgelost zijn. Schep 4 afgestreken maatlepels van de voedingsshake door de kwark en breng met de mixer de gelatine erdoorheen (wel eerst iets af laten koelen). Ongeveer 2 min mixen is voldoende.

De kwark verspreid je over de bodem van maaltijdrepen waardoor het geheel iets uitzet. Er ontstaat een stevige bodem. Laat het geheel 2 uurtjes rusten in de koelkast.

Tip:

Heerlijk voor in het weekend, uit de kerk bijvoorbeeld, in plaats van de boterham een zalig gebakje. Erg lekker en vullen doet hij zeker!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Aritha 1 november 2018 at 12:08

  Leuk recept. Wat zou een vervanging kunnen zijn voor die maaltijdshake in jou bericht? Misschien ook wel goed voor mensen die geen heel vast voedsel kunnen eten door slokdarmproblemen (iemand met slokdarmkanker). En dan de koek weglaten. Of de koek vermalen met de kwarkmassa zodat het zacht wordt. Ik ga eens nadenken.
  Aritha onlangs geplaatst…KIJK, RUIK EN PROEFMy Profile

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.