lijnen, fitmom, afvallen, mamablog, mama van dijk, overgewicht, gezond eten, koolhydraatarm, sporten, christelijke mama, bootcamp, training, hardlopen
MAMA.lijnt

MAMA.lijnt zes maanden verder

Ik tel de maanden van dit jaar in gedachten alvast even af terwijl ik enigszins ontdaan voor een keuze sta. De keuze tussen die overheerlijke grote koek en de keuze om dat niet te doen. Oktober, November, December… Nog slechts 3 maanden de tijd om de laatste 6 kilo eraf te krijgen. Nog slechts twee maanden tot mijn volgende hardloopevent; de zevenheuvelenloop (7 km). Werk aan de winkel dus. Ik sla de koek af, en neem een groot glas bubbels. Water.

Terugblik

De afgelopen maand is er één geweest met een heleboel heerlijke etentjes, een x aantal verfrissende cola’s op terras en overheerlijke warme broodjes bij het ontbijt. Zo liet ik het afvallen, de afvalrace vooral in de laatste week van de vakantie weer even lekker uit handen. Sinds de start van dit hele proces probeer ik te letten op mijn inname van koolhydraten, de sleutel van mijn succesje tot nu toe. Ik verloor tien kilo en daarover las je hier al eerder. Zo beperk ik het eten van brood en nog veel meer. Op dit moment probeer ik mezelf hardhandig zover te krijgen om de leefstijl thuis weer op te pakken maar dat gaat nog niet geheel zonder slag of stoot.

Oude liefde

Ik scoorde afgelopen week een zalige nieuwe outfit en wurmde mezelf weer als vanouds in mijn stiletto’s. Hoe ik alweer bijna anderhalf jaar op gympen door het leven ga zou je ineens niet meer begrijpen. Vrouwelijk. sierlijk en charmant. Op hakken voelt een outfit net iets lekkerder. En ineens is die oude liefde weer intens geboren, ik mik zolang het weer het toelaat mijn gympen achterin de kast en zet mijn serie pumps een beetje dichterbij.

En terwijl mijn nog iets te goed gevulde heupen heen en weer swingen tijdens een wandeling maak ik opnieuw de keuze… Na drie weken genoten te hebben van elkaar en daarbij wat meer lekkernijen te hebben verorberd merk ik dat mijn lijf weer even heel drastisch moet afkicken van suiker. Gek klinkt dat eigenlijk. Maar zo voelt het wel. En dus pak ik het sporten weer op, maak ik trainingsplannen voor mijn tweede hardloopevent en stort ik me in nieuwe recepten.

Persoonlijke doel

Mijn persoonlijke doel is om voor het begin van het nieuwe jaar mijn streefgewicht te bereiken, daarvoor moet ik dus nog even keihard knallen voor de laatste 6 kilo. Terwijl huize van Dijk intussen de herfstgriep voor de kiezen krijgt en hier de ene snottebel naar de andere de kamer doorvliegt maak ik een duidelijke keuze. Zodra de griep ons huis verlaat ga ik keihard aan de bak. Omdat een gezond leven op hakken, vele malen leuker is.

Werk jij op dit moment aan een gezonde leefstijl? Heb jij een persoonlijk doel?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.