alleen op reis met mijn peuter, jeruzalem
Familie, Peuter, Reizen, Vakantie

Alleen met mijn peuter naar Jeruzalem

Ik kan het bijna niet geloven maar de reis is geboekt. Ik droom ervan. Al een poosje. Ik vind het reuze spannend en tegelijk kan ik niet wachten! –Duhu-. Over een paar maandjes vlieg ik samen met de leukste peuter naar Jeruzalem. De tickets zijn geboekt, haar paspoort in de maak. Ze heeft inmiddels de perfecte leeftijd en ik? Ik durf het aan. De allereerste keer vliegen met kind. Zonder papa en dreumes.

Volgens mij heb ik het eerder al eens genoemd maar manlief heeft het niet zo op het midden-oosten. Hij vliegt liever naar Canada zoals we de droom inmiddels kennen vanuit de Papa rubriek. Jammer, maar dan niet. We besloten dat de verjaardag van de kleine Boaz (a la tantezeggertje) de beste reden was om een reisje te boeken. Om mijn geweldige peutermeisje te laten zien waar mama’s tweelingzusje woont en haar de sfeer te laten proeven van de fantastische stad Jeruzalem.

Een op een

Hoe Naomi het gaat vinden? Ik heb werkelijk waar geen idee. Maar hoe het ook zal gaan, het zal onvergetelijk worden! En vast helemaal fantastisch! Manlief en ik dromen vaak over bijzondere herinneringen die we kunnen maken met de meisjes. Uitstapjes één op één komen daarin duidelijk naar voren. Met twee kinderen overigens ook direct twee vliegen in één klap. Mama maakt herinneringen over de landsgrenzen met de peuter, papa doet dit in Nederland met onze dreumes.

Tijdstip

We hebben nog geen last van schooltijden en dus leek het mede daarom juist dit jaar nog de perfecte timing. Vorig jaar was ik rondom de geboorte van Boaz ook 5 dagen in Jeruzalem en dat was waanzinnig. Ik publiceerde destijds het artikel waarom Jeruzalem perfect is voor gezinnen. Manlief heb ik daarmee nog niet over de streep getrokken maar mezelf des te meer. Wist je dat Jeruzalem o.a. een toffe dierentuin heeft? Wist je dat het een waanzinnige leuke stad is en de omgeving (naast de bijzondere christelijke achtergrond) ook adembenemend mooi is? Jeruzalem verdient je bezoekje absoluut. Met kinderen eveneens!

Mijn eerste keer vliegen met kind

Dit wordt dus mijn eerste keer. Ik zie er een heel klein beetje tegenop als ik denk aan de buggy, de spulletjes, het stilzitten, lange wachten, opstijgen en dat soort dingen. Hoewel we in het huis van mijn tweelingzus zullen overnachten hoef ik maar weinig mee te slepen, maar toch. Heb jij tips rondom een vliegreis met peuter? Laat het me  vooral weten!

Wij gaan vast genieten van de voorpret en nemen je heus en zeker mee in de verdere voorbereiding en de reis erheen.

Met mijn lieve peutermeisje voor het eerst naar mijn liefste tweelingzusje!

Ik kan niet wachten..

Ben jij al eens alleen op reis geweest met je kind(eren)?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Emma 7 augustus 2018 at 23:23

    Wat gaaf om dit samen met je dochtertje te doen! Inderdaad: herinneringen maken. En de familieband voeden. Alvast een fijne tijd gewenst!

  • Leave a Reply


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.