Jeruzalem, rimonim hotel, shalom, mama van dijk, christelijke mamablog,
Reizen

Citytrip – Jeruzalem als gezin?

Mijn voeten zet ik op Jeruzalemse bodem, eind vorig jaar. Tijdens een lange wandeling begeeft mijn iets te goedkope slipper het. Na een uur lopen ben ik inmiddels gewend aan een sok om de ene voet, een slipper aan de andere. Ik wurm mezelf een weg door de enorme mensenmassa.

Jeruzalem is vandaag de dag weer regelmatig wereldnieuws terwijl ik steeds opnieuw terug denk aan mijn trip een paar weken geleden, één die nog vers in het geheugen ligt. Ik loop door de oude straten en de smalle steegjes richting de druk bezochte trekpleisters. Van de olijfberg tot de smalle straatjes in de oude stad. Ik word geraakt in de tuin van gethsemane en geniet die dag opnieuw van onvoorstelbaar mooie vergezichten.

Jeruzalem leren kennen

Ik leer de stad Jeruzalem, of eigenlijk heel Israël tijdens afgelopen trip voor het eerst goed kennen. De vorige keer dat ik in Israël was voor de bruiloft van mijn tweelingzusje had ik te weinig tijd. Dit keer was anders. Ik mocht dit keer de stad opnieuw bezoeken en deed een waanzinnige ontdekking. Jeruzalem zou wel eens perfect kunnen zijn met kinderen, als gezin. Taxi’s zijn er op elke hoek van de straat, je hoeft slechts je hand maar op te steken. De hotels zijn top, het weer is heerlijk, het eten is zalig en de mensen zo vriendelijk.

Oude stad

Het is shabbat, zaterdag, en dus blijft menig bedrijf hier gesloten vandaag. In de stad is het rustig . Maar niet bij het oude ’train station’ in Jeruzalem. Het is zichtbaar de place to be voor gezinnen! Er klinkt muziek vanuit een overkoepelende tent. Overal spelen en dansen kinderen. Gezinnen genieten hier zichtbaar van een dagje familytime. Met een heerlijke temperatuur van zo’n 25 graden is die dag ook voor mij als Hollandse toerist (in November) natuurlijk puur genieten. Terwijl mijn zonnebril en ik al snel niet meer te scheiden zijn loop ik langs het pad waar eens een rails lag.

Zo oneindig veel geschiedenis vind je terug in deze stad. Een stad die vandaag de dag bruist, waar liefde word gevonden, waar harten samensmelten, waar het leven word gevierd, waar samen word gekookt, gedanst, waar kinderen zorgeloos spelen, mensen liefdevol delen. Zoveel culturen en toch zoveel rust. Een rust die zichtbaar wordt bewaakt door het leger.

jeruzalem, citytrip, gezin, jonge kinderen, mama van dijk, mamablog

jeruzalem, citytrip, gezin, jonge kinderen, mama van dijk, mamablog

In mijn hart

Langzaam verdwijnt de onrust die ik van thuis had meegenomen. De nieuwskoppen lees ik vandaag de dag anders. Omdat mijn gedachten me terugbrengen naar de werkelijkheid, de vriendelijke mensen, de prachtige vergezichten, het verrukkelijke weer. Jeruzalem sloot ik in mijn hart. Voor mij graag drie stoelen extra de volgende keer..

Ben jij al eens in Jeruzalem geweest? Wat zou jij graag eens willen zien? 

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Lisette 2 januari 2018 at 07:31

  Dit vind ik nog eens een verrassend artikel. Heel leuk om te lezen! Ik ga Jeruzalem onthouden

 • Reply Wendy 2 januari 2018 at 19:49

  Ja echt geweldig hè!! Wij zijn een weekje eerder bij Laura geweest en hebben ook genoten van al het moois in Jeruzalem, een geweldige stad is het, met veel indrukwekkende plekken!!

 • Reply Jenny 8 januari 2018 at 18:45

  Een week geleden zat ik nog in Jeruzalem. Ik vind het een mooie en verrassende stad!

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.