persoonlijke reis in het adoptieproces, adopteren, thailand
Adoptie, gastblog

Deel 7 – De weg naar Adoptie, op weg naar Thailand

Vandaag, in deze nieuwe gastblog, schrijft wensmama Nayomi over het laatste stukje van de papieren verplichtingen. Nog slechts een paar weken voor de papieren officieel in Thailand liggen. Wat een waanzinnige mijlpaal! Lees mee met deze mama en papa in spe!

Papieren verplichtingen

Inmiddels zijn er alweer bijna twee maanden verstreken sinds onze intakegesprek bij Wereldkinderen. In deze twee maanden hebben we zeker niet stil gezeten, we hebben namelijk de benodigde stukken verzameld om ons dossier compleet te maken. Nu vragen jullie je vast af welke documenten we mee moeten sturen met de officiële adoptieaanvraag naar Thailand. De volgende documenten gaan mee met de gelegaliseerde adoptieaanvraag (hiervoor moesten we bij de notaris een handtekening zetten en kwam er een officieel stempel op) een kopie van ons paspoort, een verklaring omtrent gedrag, opnieuw een medische verklaring, een financieel statement (een document over onze financiën) een voogdijverklaring, wat informatie over hoe we de eerste periode als het kindje bij ons willen invullen en foto’s van onszelf en ons huis.

Ook moesten we een psychologische test maken, die hopen we begin Juli retour te krijgen zodat we de stukken in drievoud kunnen kopiëren en naar de stichting Wereldkinderen kunnen sturen. Dan duurt het 4-6 weken voordat ons dossier in Thailand ligt en dan begint het echte wachten echt. Het is zo fijn om nu in een van de laatste fases van het adoptietraject te zitten.

Lees ook “Deel 6: de intake met stichting Wereldkinderen”

Inmiddels heb ik, Mama van Dijk, regelmatig contact met gastblogger Nayomi. Ik vind het ontzettend mooi om het proces te mogen volgen en stelde Nayomi laatst enkele vragen. 

Heb je veel contact met andere adoptieouders?

Ik heb al eens eerder verteld dat toen wij de cursus deden (februari 2017-april 2017), wij een hechte groep hadden met wie we ondertussen al een heleboel lief en leed hebben gedeeld. We hebben na de cursus een app groep gestart waarin we elkaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen in ieders adoptietraject, ook is er ruimte voor frustraties en verdriet want ook dat is er soms. Het is fijn om dit te delen met mensen die hetzelfde meemaken als wij dat schept een hechte band. Met een stel uit de groep spreken we ook zo nu en dan af om bij te kletsen, dit is een mooie vriendschap die we overgehouden hebben aan de cursus.

Zijn er op dit moment nog veel instanties betrokken in het proces?

In dit stadium van het verzamelen van de documenten hebben we alleen contact gehad met Wereldkinderen als er vragen waren over de bepaalde documenten die we verzameld hebben, verder doen we dit echt samen als een team. Het is een bijzonder gevoel om te beseffen dat ons kindje mogelijk al geboren is, we vragen het ons dan ook regelmatig af. Zou het al geboren zijn? Hoe zou het er uit zien, ruiken, voelen? We kijken uit naar het moment dat we onze Thaise mini (zo noemen we hem/haar nu tijdens het wachten) in onze armen kunnen sluiten en kunnen vertellen hoe welkom en gewenst het is bij ons. We houden van je lieve Thaise mini, nu al!

Zie je op tegen de reis die jullie zullen maken?

Op dit moment zie ik best op tegen de reis naar Thailand, ik heb gauw last van heimwee daarom gaan Gerard en ik samen nooit lang op vakantie. Maximaal een week kan ik overbruggen. In Thailand is het de bedoeling dat we er 2,5 tot 3 weken blijven en daar zie ik best wel tegenop. En ook het terugvliegen samen met onze Thaise mini vind ik spannend, hoe zal het gaan de reis? Dat zijn dingen die ik spannend vind en waar ik tegenop zie.

Heb je enig idee hoe het verdere proces zal verlopen?

Straks begint het echte wachten écht en we hebben geen idee hoelang het gaat duren. Het kan snel gaan maar het kan ook nog 1,5 – 2 jaar duren. We kregen van de stichting Wereldkinderen het advies om te blijven genieten en leuke dingen te blijven doen samen i.p.v. bij de telefoon te wachten. Dit proberen we ook zoveel mogelijk te doen, ook al is het soms best frustrerend dat lange wachten. Gelukkig ervaren we ook hierin veel steun van onze familie/vrienden maar bovenal ook van God, Hij heeft beloofd dat Hij ook op deze weg met ons mee zal gaan en dat ervaren we ook zo. Hij is er en zal er zijn, wat een rijke belofte.

Een match

Als er een match is dan kunnen we binnen 1,5 – 2 maand naar Thailand vliegen, en zullen we daar 2,5 tot 3 weken verblijven. We worden daar begeleid door een contactpersoon van Wereldkinderen, dus dat is fijn. In de eerste week zullen de officiële verplichtingen worden afgehandeld, en maken we kennis met ons kindje en zal het direct met ons mee gaan naar ons hotel. Nadat alle officiële verplichtingen zijn afgehandeld zullen we met z’n drietjes naar een resort gaan waar we in alle rust aan elkaar kunnen wennen en een start kunnen maken met die o zo belangrijke hechting.  Daarna zullen we terugvliegen en zal ons leventje in Nederland starten, als gezin, als papa en mama van het zo door ons gewenste kindje. We kijken er naar uit.

Wachten..

De volgende keer hoop ik te kunnen delen dat ons dossier ook daadwerkelijk in Thailand ligt en dat we echt aan het ‘’wachten’’ zijn op die ene match die ons leven gaat veranderen.

Lieve Nayomi en Gerard, opnieuw een dankjewel voor dit mooie en intense kijkje in jullie leven als wensouders. Wat een warmte en liefde is er voelbaar in jullie woorden. Ik kan niet wachten tot het moment daar is en bid jullie zegen toe in dit proces van het echte wachten!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Aritha 12 juli 2018 at 09:34

    Gods zegen toegewenst! Wat een intens stukje.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.