check mama van dijk voor vakantietips, henschotermeer, eropuit met kinderen
uitjes met kinderen, Vakantie, vakantietips

Idyllische plek Henschotermeer – Budgetvriendelijke vakantietips – #1

Een hekel aan drukke stranden? Bezoek dit pareltje van een meer! Wij bezochten enkele weken geleden het Henschotermeer en dit waanzinnige plekje verdiend je bezoekje absoluut!

Vakantiebestemming

Mijn voeten zet ik in het zand. “Schuif je een eindje op lief, dan zitten we in de schaduw.” Het is manlief die onze handdoeken die zondagmorgen uitrolt over het warme witte(!) zand. Ik neem plaats en kijk aandachtig om me heen terwijl ik het gevoel krijg zojuist op mijn vakantiebestemming te zijn aangekomen. Met een reis van een half uur in plaats van pak ‘m beet 10 uur richting dergelijk oord! Wow. Wat is dit genieten!

henschotermeer

Henschotermeer

Ik ben toe aan vakantie roep ik die week iets te vaak en dus besluiten we in het weekend alles te cancelen en te gaan voor rust. Ja, dat doen we soms en is sterk aan te bevelen! We waren allemaal toe aan ontspanning en dus verzint manlief (met een beetje vrouwelijke input) het gouden idee om naar het strand te gaan. We overwegen zeumeren en het erkemedestrand maar dan is het manlief die ons herinnert aan het beeldschone Henschotermeer, een half uurtje verderop. We vullen flessen drinken en zwemtassen en nemen een shopper gevuld met strandspeelgoed mee. Terwijl ik met een zero stress gehalte om me heen kijk en het zand tussen mijn tenen voel kriebelen vallen opeens de gevulde blauwe koelboxen op die overal staan. Maar niet bij mijn spullen..Ik kijk op me heen.. Lief, had jij….? Nee, jij toch? Uhh..

 

Aangenaam vertoeven

Door de hoge bomen vangen we die morgen weinig wind en ook het water is aangenaam ondanks de vroege morgen. Iets later zie ik een massa mensen vanaf de parkeerplaats naar het meer toelopen. Ze wandelen langs het prachtige pad op zoek naar een geschikte plek. Bizar genoeg is het eenmaal op het strand nergens druk te noemen. Het is hier gigantisch, groots, prachtig en voelt als een waanzinnige vakantie tijdens deze ochtendbreak aan het water!

De dames genieten volop en maken de mooiste creaties. Zandtaartjes, fantasiefiguren, zandijsjes en natuurlijk de heuse zand-tornado’s komen voorbij. Zand, water en kinderen, altijd een succes! We drinken een lekker sapje, zwemmen in het waanzinnige meer met de kinderen, spetteren en schateren van plezier en voelen de zon tintelen op de huid. Na enkele uurtjes vervolgen we onze weg naar huis maar het duurt niet lang voor we elkaar aankijken met de woorden; “Dit doen we snel, heel snel weer eens”!

Aanrader!

Volg het pad, strijk neer langs de waterkant of op een picknickbankje tussen de mooie hoge bomen, loop naar het eilandje over de brug, drijf op je meegebrachte eenhoorn of wandel eindeloos door het zand. Handig: Er zijn schone toiletten, er is een kinderspeelgedeelte bij het water, enkele foodtrucks verspreid langs het meer, koelboxen van thuis meenemen is aan te bevelen en vergeet je zwempak niet én handdoek of lievelingsboek! Veel plezier!

PS: De ticketbalie’s zijn nog niet gereed en dus betaal je nu voor een dagje naar het meer alleen nog maar een paar euro voor je auto met een max. van 10,-! Betalen op basis van je kenteken bij de automaat, geen gedoe met kaartjes dus!

Kindvriendelijk & Budgetvriendelijk!

Henschotermeer, genieten was nog nooit zo makkelijk!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.