roadtrip met kinderen, mamablog mama van dijk
Vakantie

Vakantieplannen – costa del achtertuin of avontuurlijker?

Waar ga jij heen? Het is het gesprek van de dag! De kinderen hebben (bijna) vakantie en staan net als hun ouders al te springen. Dromen over uitslaap ochtenden (als je geluk hebt) of wildere vakantieplannen! Hot item it is!

Lees ook “Papa van Dijk – Vakantieplannen”

“Zeeland dan maar?

“We kunnen natuurlijk ook Canada uitstellen en dit jaar nog iets dichterbij van onze vrije dagen genieten” zegt het vrouwtje. “Jaa dat kan” antwoord ik. “Waar denk je aan?” “ Zuid Frankrijk, Spanje, Portugal” klinkt het antwoord. “Ja, Tuurlijk… lekker dichtbij, denk ik”  Pff. Wat is er mis met zeeland??!! Nee, stel ik voor, dan gaan we naar Kroatie, net zo ver en dat beviel immers goed tijdens eerdere vakanties. Het bier is er prima, veel pizza’s en een mix van bergen/natuur en strand, top dus! “ Aldus Papa van Dijk in eerdere blogpost.

Wat gaan we doen?

En dan nu ook Mama van Dijk met de vraag; ” Wat ga jij doen deze zomer? “.  Heb je al vakantie gehad of plan je binnenkort een lastminute? Kies je voor dagjes uit in binnenland of een (langere) vliegreis? Een iets kortere autotrip misschien? Frankrijk of eiland? Amerika of Engeland? Bergen of strand?

Op reis met kinderen

Wij hebben nog geen boeking gedaan maar overwegen een aantal opties voor deze zomer. Een daarvan, die tijdens dit schrijven hoog op het verlanglijstje staat, is het huren van een camper. Het lijkt me verrukkelijk om met zo’n gevoel van vrijheid te gaan en staan waar je maar wilt! Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Een caravan of camperreis met jonge kinderen?

Waar slapen de dreumes en peuter? In het omgebouwde tweepersoonsbed wat overdag een zitje is? Samen? Waar zitten ze in een camper? Is het niet te romantisch bedacht, voor een hooggevoelige baby een drama? Vorig jaar gingen we met de auto naar Oostenrijk, Slovenie en Kroatie, hadden daar heerlijke huisjes. Die trip was onvergetelijk en zou ik prima nog een keer willen voortzetten waar we destijds zijn gestopt. En is een camper dan niet ideaal?

Vertel me, behoor jij tot team campingleven of ga je liever voor All inclusive? Een heuse fan van caravan of camper? Hoe reizen jullie met jonge kindjes?

-x- Mama van Dijk

Foto: Oostenrijk 2017

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Aritha 11 juli 2018 at 10:07

  Ik ben ouder natuurlijk! Mijn gezin ziet er anders uit. We kijken meer: wat hebben we nodig en wat zou behapbaar zijn.

  Als ik aan vroeger denk: dan komen de fijne herinneringen vaak bovendrijven: zwembadje in de tuin, lekker dingen eten, eindeloos hutten bouwen in de buurt (Veluwe) kleine uitjes met mijn vader, meer tijd om met mijn vriendin te vliegeren, naar de beek te gaan etc. Geen school, de bossen, ijsjes, Kootwijkerzand. We zijn ook op vakantie geweest maar van de vakanties herinner ik me niet zo eigenlijk.

  Ik blijf deze vakantie thuis. Niet iedereen van de kinderen blijft thuis 🙂 En met mijn man ga ik een paar dagen weg. Mijn advies: relax vooral. Kies iets waarvan je weet dat het je de rust zal geven en aandacht voor elkaar.

  Toen onze kinderen klein waren … kozen wij altijd voor een huisje op een Landal-park. Vooral in de Harz, zo mooi, groot. De huisjes. En rustig. Dat laatste was heerlijk omdat we prikkelgevoelige kinderen hebben. All inclusive dus omdat dat beter is na een burn-out. En omdat we rekening houden met elkaars karakters.

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.