emigratie, zussen, tante, mamablog, mama van dijk
Familie, zussenliefde

Ik wilde tante zijn maar werd doda

Doda? Ja feitelijk gezien ben ik niet alleen tante maar ook aunt (in Engels) en doda (in Hebreeuws). In onze wilde tienerdromen woonde we, zuslief en ik, in een twee onder één kap. Konden onze kinderen via een deurtje in de schutting oversteken naar de tuin van de ander. Dat kleine deurtje (dat ik me voorstelde) tussen het leven van onze kindjes in werd een vliegreis van 5 uur.

Gemis

Ben je al langere tijd volger dan weet je hoe het zit. Mijn tweelingzusje vloog inmiddels ruim twee jaar geleden naar Israël, liep daar de liefde van haar leven tegen het lijf en trouwde. Jeruzalem sloot zij in het hart. Velen met haar. Ze kregen 4 maanden geleden een heerlijke zoon en alhoewel de weken maanden worden blijft er een diep gemis.

Lees ook: “De prachtige Israëlische bruiloft”

Gelijkenis

Een gemis dat zich over het algemeen uit in een babyspam op whatsapp. Er worden de hele dag door plaatjes gedeeld en opeens valt ons een bijzondere gelijkenis op. Die avond open ik mijn laptop opnieuw terwijl ik hem zojuist al had opgeborgen. Je heerlijke baby lijkt op die van mij! Die bolle ronde wangen die hangen langs een puntig kinnetje. Dat kuiltje in zijn kin, twee kraalogen en een grote gigantische glimlach. Onze eerste kindjes hebben zoveel overeenkomsten. En alhoewel wij als (twee-eiige) tweelingzussen maar weinig overeenkomsten zien hebben we zelf wel een aantal van dezelfde genen doorgegeven. Mijn hart maakt die avond een sprongetje.

Afstand

Inmiddels zijn we gewend aan een zussenband op afstand. En dat gaat ons redelijk goed af. Gelukkig zien we elkaar tot op heden nog steeds een paar keer per jaar en die momenten maken een hoop goed.

Lees ook: “Daar is hij dan! De geboorte van Boaz Joshua”

Ik droom nog steeds zo vaak van een deurtje dat opengaat. Ook al moet ik voor die droom eerst de lucht in..

Dan maakt het natuurlijk niet meer uit of dat kleine mooie mannetje, met ronde wangen en een kuiltje in zijn kin straks tante, aunt of doda roept als die grote deur weer opengaat.

Dag lieverd(s), tot snel. 

Heb jij iemand op afstand die je mist?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.