christelijke mamablogger, mama van dijk, verhaalverteller, schrijver
Familie, Mamablogger, Persoonlijk

Ze zocht een gouden mannenhart

Het is eind augustus. Ze is pas 15 maar het mannelijke gezelschap laat haar bloed geregeld een beetje sneller stromen. Met haar 15 lentes jong is de aantrekkingskracht van mannen groots. Van snelle kus in een steegje tot de handdruk van haar uiteindelijke ware vlam. Met tussendoor de begroeting van de man die ze destijds wist te adoreren. Het kon op 1 dag, met 15 lentes jong, in de tijd van msn, hyves en zoveel meer. We gaan terug naar dat steegje..

Een snelle kus

De grote jongen met zijn blanke huid en een wat rossige haardracht komt op haar af gelopen. Niet veel eerder zat ze achterop zijn fiets, gewoon leuk. Natuurlijk had ze wel door dat hij wat meer van haar verlangde. Gek was ze niet. Ze vond het wel prima. Maar op die middag wanneer ze zijn achter rekje afspringt komt hij dichterbij. Zijn gezicht een beetje naar het hare. Een snelle kus in het steegje volgt. Ietwat overrompelt is ze. Vooral wanneer slechts enkele seconden later een oerkracht uit het moederlijk huis naar buiten komt geblazen!

Er vliegen rake woorden door dat bewuste steegje. Woorden die zij zich later niet herinneren kon, woorden die haar overrompelde ziel wel in huilen zouden laten uitbarsten. Moest ze nu huilen van deze actie van moeders of die ranzige zoen van de rossige knul? Terwijl ze binnen een liefdevolle speech van moeders aanhoort beseft ze dat ze in elk geval wel van hem af is. Zo blij was ze niet met deze, dat in haar ogen niets meer dan een vriend had kunnen zijn. Die avond ontmoet ze hem wederom op een plaatselijke ballonfiesta die ze bezoekt. Hun wegen scheiden zich al snel. Heel snel.

Een handdruk

Die avond loopt ze in de mensenmassa. Tot ze de jongen ontmoet waar ze al menig zaterdag op de chatlijn (lees msn) gesproken heeft. Die jeugdige eindeloze gesprekken, voerden zij samen uren, dagenlang. Maar daar bleef het bij, geen date of afspraak volgde. En daar stond hij, we begroeten vriendelijk en ook een handdruk van één van zijn beste vrienden volgt. Een glunderende blik, kleurrijk petje en guitige ogen spreken haar direct aan. In zijn andere hand klemt hij een biertje, een halve peuk ook bovendien. “Ben jij het zusje van.. ” weet hij eruit te brengen. Ze raken aan de praat. Niet heel lang, maar de schim van zijn eerste indruk blijft op haar netvlies branden.

De vriend van..

Enkele maanden gaan voorbij tot die bewuste december 2006. Wat ze niet weet is dat die bewuste vriend van haar msn-maatje inmiddels haar e-mailadres in handen heeft gekregen. Ze wordt toegevoegd in een nieuw bericht en niet veel later start een bijzonder avontuur met hem, de beste vriend van. De twee raken aan de praat, en het ene afspraakje naar de andere volgt. Urenlang chatten ze. Tot het real life afspraakje op de bewuste 30e december. Het is laat geworden en inmiddels voorbij middernacht als zij een berichtje stuurt als ware controlfreak, iets waar hij later nog meermaals mee zou moeten dealen. “Hebben we nu verkering?” Een nuchtere Ja volgt. Een nuchterheid die ook nog jaren daarna met enige regelmaat voelbaar zou zijn in haar leven. “Ze antwoord “Oke, 31- 12- 06, hvj, tot straks”.

In bed huilt ze. Dat meisje van 15 lentes jong. Voor de eerste keer was ze stapelverliefd. Ze mijmert stilletjes, onbevangen, zou dit voor altijd zijn?

Gekus in het steegje bovendien

Het meisje, de jongen. Ze groeien samen verder op, langs rijbewijzen, beroepskeuzes en diploma’s, zagen liefdes om hun heen komen en gaan. Vriendschappen veranderen, families groter worden. Er bleek goud te bloeien. Een liefde steeds groter te groeien. Gekus in het steegje bovendien.

Ze hadden toen, nooit kunnen bedenken, hoe het 12 jaar later zou zijn..
Hét bleek dé true-love-story van ondergetekende.

12 jaar gevangenschap zou manlief grijnzend zeggen terwijl zij spreekt van goud, geluk. En hij stiekem ook.

Een bijzonder fijne jaarwisseling lieve lezers,

-x- Papa & Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mijnske 2 januari 2019 at 19:24

    Leuk!
    Grijzend = grijnzend… Zo grijs is hij volgens mij nog niet ?

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.