mamablog,. paasbrunch, inspiratie, tips
Familie, Feestdagen, Smakelijk!

Paasbrunch inspiratie – Wat gaan we eten?

Natuurlijk vieren wij Pasen ook met lekker eten. Alhoewel jullie de afgelopen weken hier en daar ook een aantal paasgedachtes met diepere boodschap hebben gelezen is het Paasfeest natuurlijk ook een goede reden voor het wegwerken van een overheerlijke chocolade paashaas en meer. Het zal vast aan mij liggen maar als ik zo’n paashaas ontkleed wil ik maar één ding; een eerste hap in zijn oren zetten. -liefst zijn hele kop, just telling. Vandaag een paar inspiratie tips voor een onvergetelijk paasfeest.

Op zoek naar inspiratie voor lekkere hapjes en recepten voor tijdens de paasbrunch? Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezellig stapeltje bananen-ei pannenkoekjes? Een afbak ei-broodje uit de oven? Sandwiches met komkommer? Een wentelteefje uit de pan of een klassieker; de wrap besmeerd met roomkaas ham/zalm en sla. En méér om je vingers bij af te likken!

 

Banaan-ei pannenkoekjes

Wat voor soort pannenkoekjes je ook bakt; bak ze met een beetje extra liefde. Steek ze uit met een hartjesvorm, of maak er haasjes van. Geen creatieve zin? Garneer dan eenvoudig met rood fruit en strooi over het stapeltje pannenkoeken wat poedersuiker.

Je vindt het recept hier: “Recept gezonde pannenkoeken”

Afbakbroodje met ei uit de oven

Bron

Je kent ze vast wel. Een heerlijk pistolet waar het eitje in heeft gezeten tijdens het afbakken. Het is niet alleen verrukkelijk maar ziet er ook nog eens geweldig feestelijk uit.

Recept:

Hol een afbakbroodje een klein beetje uit. Zorg dat de bodem en de randen niet te dun worden. Druk voorzichtig een beetje aan. Leg spek en/of kaas op de bodem en tik het eitje daarboven kapot. Strooi een snufje peter, zout of andere kruiden over het eitje en zet het broodje in de oven voor 10 min op 180 graden (hetelucht). Na een kleine tien minuten wikkel je over het stokbrood even een stukje aluminiumfolie zodat het broodje niet zwart kleurt maar het eitje wel stolt. Dan zet je hem opnieuw in de oven voor een kleine tien minuten. Kijk af en toe eens hoe het ervoor staat! Dit recept is uiteraard toepasbaar op afbakbroodjes maar ook een lang stokbrood kun je hiervoor prima gebruiken.

Sandwiches met komkommer

Bron

Gek op sandwiches? Met deze klassieker scoor je sowieso punten! Eenvoudiger kan haast niet!

Recept:

Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Smeer je sneetjes in met kruidenroomkaas.  Daarop leg je een plakje of reepjes kipfilet en daarop leg je vervolgens de komkommer. Een heerlijke combinatie!

 

Wentelteefje uit de pan

Tijdens ons verblijf in B&B de Kastanjehoeve at ik weer eens zo’n overheerlijk wentelteefje als ontbijt. Iets met watertanden.. 

Recept:

Neem voor tien wentelteefjes tien witte broodjes. Maak een mengsel van twee eieren, 250 melk, 2 tl kaneel en (optioneel) 2 tl vanillesuiker. Klop met een garde goed door elkaar. Doop de broodjes goed in het mengsel en zet een pan met een klontje boter op het vuur. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.

Smullen maar!

 

Gevulde eitjes

Wie kent ze niet. De gevulde eieren. Maar doe nu eens gek. Maak kuikentjes, paashaasjes of kipjes van de eieren. laat je creativiteit los op deMinder creatief maar wel gek op ei? Bak, kook of hussel eens een paar eieren lekker door elkaar. Met Pasen zijn eitjes uiteraard niet weg te denken!

Fruitsmoothie

paasbrunch inspiratie mama van dijkBron

Serveer voor je gasten naast een kop koffie of thee eens een heerlijke fruitsmoothie. Natuurlijk is verse jus ook al heerlijk maar jus met een banaan, een kiwi en een scheutje (bijv. amandel of kokos) melk maken samen een fruitig sapje nog veel lekkerder.

Wil je uitpakken? Doe er dan ook eens een paar stukken ananas door of experimenteer eens met een vleugje honing of avocado. De blender kan daarna het werk doen!

Wraps met roomkaas

Ze lijken wel een beetje op de komkommer sandwiches. Dit hapje doet het goed op elk feestje of partijtje. Besmeer een wrap, prik er een gezellige satéprikker in en klaar is kees!

Recept:

Neem een wrap, besmeer met roomkaas, daarna een plakje zalm of ham en vervolgens een blaadje sla. Rol de wrap stevig op en duw iets aan. Pak een scherp mes en snijd mooie reepjes van de wrap rol. Vergeet het sateprikkertje niet en serveer op een prachtig plateau of etagère.

Fruitige stokjes

paasbrunch inspiratie, pasen, eten, mamablog, traktatie, fruit, sateprikker

Kinderen aanwezig? Deze stokjes maakte ik voor het verjaardagsfeestje van Naomi. Binnen no time hadden de kinderen een portie fruit binnen. Zo lekker en gezellig!

Zoet nagerecht?

Bron

Zoek jij nog ook een heerlijke zoete verwennerij tussendoor of als nagerecht? Vul een paar onthoofde paashazen of chocolade eieren met een vulling van kwarktaart en verwen familie en vrienden met een overheerlijke afsluiter. Het origineel is van Laura’s Bakery.

Heb jij zo je eigen klassiekers voor tijdens de Pasen? 
Deel ze vooral met ons in de comments! 

-x- Mama van Dijk

Uitgelichte foto

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.